dilluns, 21 de juny de 2010

QUICHE MAR I MUNTANYA


Avui podríem parlar d'una quiche o pastís salat d'origen francès, que ens permet infinitat de variants i, com no, una bona manera de practicar la cuina d'aprofitament. Aquelles petites cues d'ingredients que ens queden sovint a la nevera i no en fem prou per a fer-ne un plat individualitzat.

He fet servir una làmina de pasta de full (també s'acostuma a fer amb pasta brisa), una ceba, un porro, una cua de rap (aproximadament 200 grs.), una vintena de gambes pelades, 100 grs. de formatge tendre, 10 petites salsitxes de porc amb tòfona, un grapat d'olives negres, dos ous, 200 ml. de crema de llet, oli, sal i pebre.

Estenem la pasta de full i amb una forquilla l'anem punxant per tota la seva superfície. Sense treure el paper que porta la col·loquem dins del motlle (si no fos pel paper de forn caldria untar el motlle amb mantega).

Tallem la ceba ben petita, el porro, el formatge i les olives a llesques, i el peix a petits talls.

En una paella amb una mica d'oli comencem sofregint la ceba. Quan comenci a transparentar hi posem el porro i més endavant primer el rap i després les gambes. Ho salpebrem i deixem coure tot plegat durant uns cinc minuts.

En una paella amb unes gotes d'oli saltem les salsitxes, només fins que agafin una mica de color.

En un bol hi posem els ous ben batuts, la crema de llet i ho salpebrem. Hi incorporem el farcit que hem sofregit i una vegada ben barrejat ho posem al motlle. Seguidament hi repartim el formatge, les salsitxes i les olives.

Ho enfornem a uns 180º fins que estigui cuit. En clavar-hi un escuradents ha de sortir net.

11 comentaris:

  1. Li podríem dir quiche mar i muntanya, oi?. Amb aquests ingredients, ha de ser bona per força!

    ResponElimina
  2. Glòria,
    Dons si li podriem dir, li diem... Gràcies.
    Salut.

    ResponElimina
  3. Quina combinació d´ingredients!! Una maravella, de segur que la faré.

    ResponElimina
  4. Una mescla curiosa d'ingredients que segur que en fa un plat deliciós!! Això d'agafar aliments i fer-ne un poti-poti aprofitable em sembla molt bé. M'apunte aquesta recepta per a quan em passe això que se'm queden restes petites al frigorífic (més d'una vegada). Salutacions

    ResponElimina
  5. Pina,`
    Ci permete tantissime combinazioni diversi, vero?
    Grazie ed un caro saluto.
    Manel.

    * * * * * * *

    Glòria,
    Sempre és un recurs que et permet aprofitar ingredients diversos.
    Salut.

    * * * * * * *

    Francesc,
    La barreja de carn, peix i verdures és tan habitual a la nostra cuina, veritat?
    Una abraçada.

    ResponElimina
  6. ciao!!complimenti questa quiche deve essere buonissima! gustosa e saporita!!ciao!

    ResponElimina
  7. Ciao Federica,
    Non è stata mica male. Un caro saluto.
    Manel

    ResponElimina
  8. Què bones les quiches.. fa dies que no en faig... aquesta em fa venir ganes de menjar-ne!
    Una abraçada!

    ResponElimina
  9. Teresa,
    Quiches i coques són sempre un bon recurs per a escurar restes d'aliments i les combinacions són tantes com ens permeti l'imaginació. Una forta abraçada.

    ResponElimina
  10. Hoooola Manel!!! jeje !!
    Que bo trobar-te aquí , m'ha fet molta gràcia !!!
    Ostres ! quin cuiner que estàs fet , m'ho menjeria ara mateix , fer-ho..... ho deixo per tu que es veu que se't dona molt be !!!!;)
    Petonets
    Anna

    ResponElimina