Per a quatre persones he fet servir mig quilo de filet de bacallà, un manat d'espàrrecs verds, dues peres conference, dues branques de menta fresca, una llimona, sal, pebre, vinagre de Xerès i oli extra verge d'oliva.
Dessalem el bacallà, el deixem escórrer bé i l'assequem amb paper de cuina.
Rentem els espàrrecs sota el raig de l'aixeta i en tallem el terç més dur, que podem emprar per a fer un puré de verdures. La resta el tallem a llesques d'un centímetre aproximadament.
Trinxem la menta deixant unes fulles per a decorar.
En un bol posem els espàrrecs amb la menta, sal, pebre, una cullerada de vinagre i el suc de la llimona. El tapem amb paper film i ho deixem reposar a la nevera durant una hora.
Fem al bacallà a la planxa ben calenta durant un minut per cada costat. El deixem refredar. Quan estigui fred l'anem esqueixant a talls petits, traint-li tota la pell.
Pelem les peres i les fem també a petits daus.
Emplatem els diferents elements, espàrrecs, bacallà i pera. Ho reguem amb un fil d'oli extra verge d'oliva i ho decorem amb alguna fulla de menta fresca.
m'encanta el bacala amb amanida, esqueixat, molt bo per auqesta època
ResponEliminapetons
me encanta el bacalao de cualquier forma y esta con esos contrastes dulces y salados , me encantara un saludo
ResponEliminaMolt bona la combinació. Fresc i gustoset...crec que també te la copiaré! je,je...a reveure.
ResponEliminaBoníssim!!!! qualsevol cosa amb bacallà ens agrada molt i aquesta combinació és ideal!
ResponEliminaPetonets
Quina esgueixada!!! ben original! la pera hi deu donar un toc molt bo! ho provaré1 abraçada!
ResponEliminaM'agrada molt el resultat visual d'aquest plat, blanc i verd... emana primavera, oi? Molts petons.
ResponEliminaLidia,
ResponEliminaLa fruita i la menta fresca li donen un toc de frescor interessant.
Una abraçada.
* * * * * * *
Angeles,
Imagnicar combinacions diferents, a la cuina, pot donar molt agradables sorpreses.
Salut.
* * * * * * *
Mercè,
Pots copiar el que vulguis i també, i t'animo a fer-ho, millorar-ho.
Salut.
* * * * * * *
MaryLou,
Plats senzills, referescants i que amb la calor venen molt de gust.
Petons.
* * * * * * *
Teresa,
Penso que amb bastants tipus de fruita pot combinar bé i donar el punt de frescor interessant en aquesta època.
Una forta abraçada.
* * * * * * *
Txell,
Tens raó, sovint tenim l'imatge de l'esqueixada més aviat amb tons més aviat vermellosos.
Petonets.
Què bna aquesta amanida, amb el toc de pera i la frescor de la menta!
ResponEliminaun piatto davvero squisito!ciao!
ResponEliminaUna esqueixada original, la pera li deu donar un sabor especial, amb els esparrecs i la menta, molt bo, la provaré.
ResponEliminaUna abraçada
Teresa,
ResponEliminaUna amanida que de cara a l'estiu ve molt de gust.
Salut.
* * * * * * *
Federica,
È un piato fresco ed in estate davvero piace.
Ciao.
* * * * * * *
Sión,
Efectivament una manera diferent tot i que aquí l'he fet durant uns moments a la planxa, en cru també ha de ser igualment bo.
Una forta abraçada.