dijous, 9 de setembre de 2010

ARRÒS CREMÓS AMB BOTIFARRONS DE CEBA


Per a quatre persones he fet servir una lliura d'arròs bomba, un gran botifarró de ceba d'una mitja terça, una ceba, brou de verdures, formatge parmesà, mitja copa de vi ranci, mantega, oli, sal i pebre.

Esmicolem la meitat del botifarró i l'altra meitat el fem a llesques.

Fem arrencar el bull al brou de verdures, també pot ser un brou suau de carn o si no, aigua.

Trinxem la ceba i la sofregim a foc suau, tal com a mi m'agrada, sense presses. Quan hagi agafat un bonic color hi afegim el botifarró esmicolat i el vi ranci. En continuem la cocció fins que s'hagi evaporat. Hi afegim l'arròs i el deixem coure un parell de minuts abans d'anar-hi incorporant el brou de mica en mica tot remenant. Salpebrem.

Quan tinguem l'arròs al dente, apaguem el foc i hi incorporem formatge i una bola de mantega que li donarà lluentor. Ho remenem bé.

Emplatem acompanyant l'arròs amb les llesques de botifarró fetes a la planxa.

17 comentaris:

  1. Hola Manel ...com estas??
    Aixó és un rissotto..no??
    Quina pinta que té!!

    ResponElimina
  2. complimenti...è davvero invitante!!!ciao!

    ResponElimina
  3. que bueno tiene que estar este arroz, felicidades un saludo

    ResponElimina
  4. ciao manel...
    questa ricetta mi piace un sacco e poi una bella presentazione la tua..come al solito un grande maestro alle presentazioni...complimenti..
    ciao da lia

    ResponElimina
  5. Ostres què bo aquest arròs, es veu tan melós i la presentació molt bona!!! jo es que tinc tan poca traça pels arrossos...

    ResponElimina
  6. ho probaré però amb botifarra sense ceba, és veu molt bo aquest arròs

    petons

    ResponElimina
  7. Dolors,
    L'arròs cremós és la versió catalana del risotto. Com que he fet servir arròs bomba, l'he batejat d'aquesta manera. És molt gustós.

    * * * * * * *

    Federica,
    Un risottino va sempre bene, vero? Ciao.

    * * * * * * *

    Angeles,
    Els arrossos cremosos, en general, són molt gustosos. Aquest és potent, amb una amanida ja no cal gaire més per dinar bé. Salut!

    * * * * * * *

    Lia,
    Un risotto con sanguinaccio, davvero gustoso. Ciao

    * * * * * * *

    MªJose,
    No és ni de lluny el mateix fer un arròs a la paella, a la cassola, caldós o cremós. Et recomanaria que porvessis aquest tipus, amb aquest ingredient o un altre, pocs ingredients... ja veuràs el resultat.

    * * * * * * *

    Lídia,
    Jo és que prefereixo el botifarró de ceba al d'arròs. Segur que amb botifarra negre ha de ser també extraordinari. Salut.

    ResponElimina
  8. Manel,
    Quina pinta més extraordinària que té aquest risotto (perdó, arròs cremós). A més, amb el contrast de la botifarra ha de ser boníssim!.
    Una abraçada

    ResponElimina
  9. Estic amb la cullera a punt!, sí cullera, per si de cas, no em deixi cap granet...Manel, de debò, l'arròs cremós és una delícia amb moltes combinacions, però amb botifarró ha de ser la bomba! Una abraçada.

    ResponElimina
  10. Aquest també el vull provar. Ja t'explicaré les meves experiències. Salut Manel!
    Ricard

    ResponElimina
  11. Què bo ha de ser!!!! m'apunto la receta!!
    Petonets

    ResponElimina
  12. Aquest arròs ha de ser boníssim! Ostres, algun dia l'he de fer segur!

    ResponElimina
  13. Josep,
    Es tracta d'un risotto o arròs cremós molt gustós i potent. El vi ranci hi acaba de donar el toc.
    Salut!

    * * * * * * *

    Mercè,
    Això de la bomba, ho dius per l'arròs, hahaha. Sí és per a llepar-se els bigotis, qui en tingui, és clar!.
    Una forta abraçada.

    * * * * * * *

    Ricard,
    Sí, ja me'n faràs cinc cèntims.
    Salut!!

    * * * * * * *

    MaryLou,
    Fas bé, crec que triomfaràs.
    Petons.

    * * * * * * *

    Laura,
    Jo crec que sí. Tu no diguis a ningú que porta botifarró... tot és vegetal, hahaha.
    Salut!

    ResponElimina
  14. Manel....
    Trobo aquesta recepta fantadtica, m'encanta l'arròs, i aquest es un señor risoto.

    Petonarros i gracies per compartirla.
    Muas!

    ResponElimina
  15. Núria,
    Així que tinguis botifarrons t'aconsello que el facis. L'arròs és bo amb moltes combinacions, aquesta és de les gustoses de veritat.
    Una abraçada.

    ResponElimina
  16. Todos los meses me leo tu receta aunque no las haga siempre las tengo por si acaso.
    El arroz es mi perdición así que la traduciré en el google, porque alguna cosilla se me escapa, pero tiene una pinta... Gracias por compartir.

    ResponElimina
  17. Hola Mercedes.
    Gracias por tus palabras, para mi, que me encanta la cocina, es todo un placer.
    Ya sabes que el traductor de Google no es que sea absolutamente fiable, si tienes cualquier duda, aquí estoy.
    Un abrazo.

    ResponElimina