Per a quatre persones he fet servir una lliura d'arròs bomba, un gran botifarró de ceba d'una mitja terça, una ceba, brou de verdures, formatge parmesà, mitja copa de vi ranci, mantega, oli, sal i pebre.
Esmicolem la meitat del botifarró i l'altra meitat el fem a llesques.
Fem arrencar el bull al brou de verdures, també pot ser un brou suau de carn o si no, aigua.
Trinxem la ceba i la sofregim a foc suau, tal com a mi m'agrada, sense presses. Quan hagi agafat un bonic color hi afegim el botifarró esmicolat i el vi ranci. En continuem la cocció fins que s'hagi evaporat. Hi afegim l'arròs i el deixem coure un parell de minuts abans d'anar-hi incorporant el brou de mica en mica tot remenant. Salpebrem.
Quan tinguem l'arròs al dente, apaguem el foc i hi incorporem formatge i una bola de mantega que li donarà lluentor. Ho remenem bé.
Emplatem acompanyant l'arròs amb les llesques de botifarró fetes a la planxa.
Hola Manel ...com estas??
ResponEliminaAixó és un rissotto..no??
Quina pinta que té!!
complimenti...è davvero invitante!!!ciao!
ResponEliminaque bueno tiene que estar este arroz, felicidades un saludo
ResponEliminaciao manel...
ResponEliminaquesta ricetta mi piace un sacco e poi una bella presentazione la tua..come al solito un grande maestro alle presentazioni...complimenti..
ciao da lia
Ostres què bo aquest arròs, es veu tan melós i la presentació molt bona!!! jo es que tinc tan poca traça pels arrossos...
ResponEliminaho probaré però amb botifarra sense ceba, és veu molt bo aquest arròs
ResponEliminapetons
Dolors,
ResponEliminaL'arròs cremós és la versió catalana del risotto. Com que he fet servir arròs bomba, l'he batejat d'aquesta manera. És molt gustós.
* * * * * * *
Federica,
Un risottino va sempre bene, vero? Ciao.
* * * * * * *
Angeles,
Els arrossos cremosos, en general, són molt gustosos. Aquest és potent, amb una amanida ja no cal gaire més per dinar bé. Salut!
* * * * * * *
Lia,
Un risotto con sanguinaccio, davvero gustoso. Ciao
* * * * * * *
MªJose,
No és ni de lluny el mateix fer un arròs a la paella, a la cassola, caldós o cremós. Et recomanaria que porvessis aquest tipus, amb aquest ingredient o un altre, pocs ingredients... ja veuràs el resultat.
* * * * * * *
Lídia,
Jo és que prefereixo el botifarró de ceba al d'arròs. Segur que amb botifarra negre ha de ser també extraordinari. Salut.
Manel,
ResponEliminaQuina pinta més extraordinària que té aquest risotto (perdó, arròs cremós). A més, amb el contrast de la botifarra ha de ser boníssim!.
Una abraçada
Estic amb la cullera a punt!, sí cullera, per si de cas, no em deixi cap granet...Manel, de debò, l'arròs cremós és una delícia amb moltes combinacions, però amb botifarró ha de ser la bomba! Una abraçada.
ResponEliminaAquest també el vull provar. Ja t'explicaré les meves experiències. Salut Manel!
ResponEliminaRicard
Què bo ha de ser!!!! m'apunto la receta!!
ResponEliminaPetonets
Aquest arròs ha de ser boníssim! Ostres, algun dia l'he de fer segur!
ResponEliminaJosep,
ResponEliminaEs tracta d'un risotto o arròs cremós molt gustós i potent. El vi ranci hi acaba de donar el toc.
Salut!
* * * * * * *
Mercè,
Això de la bomba, ho dius per l'arròs, hahaha. Sí és per a llepar-se els bigotis, qui en tingui, és clar!.
Una forta abraçada.
* * * * * * *
Ricard,
Sí, ja me'n faràs cinc cèntims.
Salut!!
* * * * * * *
MaryLou,
Fas bé, crec que triomfaràs.
Petons.
* * * * * * *
Laura,
Jo crec que sí. Tu no diguis a ningú que porta botifarró... tot és vegetal, hahaha.
Salut!
Manel....
ResponEliminaTrobo aquesta recepta fantadtica, m'encanta l'arròs, i aquest es un señor risoto.
Petonarros i gracies per compartirla.
Muas!
Núria,
ResponEliminaAixí que tinguis botifarrons t'aconsello que el facis. L'arròs és bo amb moltes combinacions, aquesta és de les gustoses de veritat.
Una abraçada.
Todos los meses me leo tu receta aunque no las haga siempre las tengo por si acaso.
ResponEliminaEl arroz es mi perdición así que la traduciré en el google, porque alguna cosilla se me escapa, pero tiene una pinta... Gracias por compartir.
Hola Mercedes.
ResponEliminaGracias por tus palabras, para mi, que me encanta la cocina, es todo un placer.
Ya sabes que el traductor de Google no es que sea absolutamente fiable, si tienes cualquier duda, aquí estoy.
Un abrazo.