Fa pocs dies la MaryLou del bloc Pa amb tomàquet, ens va mostrar una recepta de truita de bacallà amb pebrot verd, que jo no havia tastat mai, i tenia una pinta impressionant. Li vaig comentar que la faria.
A casa, però, no a tothom agrada el pebrot, així és que n'he fet dues versions:
La primera amb els ingredient següents (per a truites individuals): 125 grs. de bacallà esqueixat, un pebrot verd, una ceba tendra, dos ous, all, julivert, oli i sal.
Durant 24 hores dessalem el bacallà, canviant-ne l'aigua tres vegades.
Tallem la ceba a juliana i el pebrot a talls regulars.
En una paella amb una mica d'oli sofregim la ceba a foc suau i amb la paella tapada. Així que comença a canviar de color hi afegim el pebrot i en continuem la cocció. Quan el pebrot també ha canviat de color i afegim el bacallà i a foc més viu ho anem saltant fins que absorbeixi la mica d'aigua que hagi deixat.
En aquest moment hi posem els ous batuts, sal, un trinxat d'all i julivert i fem la truita.
Per a la segona, els ingredients són els mateixos substituint el pebrot per una patata mitjana.
Seguim el mateix procediment mantenint però la cocció de la ceba i la patata fins que aquesta es desfaci (no ha de quedar fregida), si calgués, sempre amb la paella tapada, hi afegim una mica d'aigua.
La resta és igual, bacallà, més endavant all, julivert, sal i els ous.
Totes dues han quedat boníssimes, i fins hi tot en opinió de qui no és amant del pebrot. Ep!, qui diu que no podria ser també una bona tapa, presentada a talls?
Em semblen dues propostes senzilles i molt bones. No he menjat mai bacallà en truita. Potser ho provaré. Fan molt bona cara les dues versions. També trobe molt encertat el format "tapa". Salutacions
ResponEliminadoncs haurem de probar-les.....però jo sense pebrot, com el chin-chan jiji
ResponEliminapetons
QUé bona amb bacallà!!! I tant que és una bona tapa! jo la faig a quadradets quan tenim un sopar i té molt èxit!!
ResponEliminaPetonets
Bé, el bacallà com sigui, i així en truita ha d'estar també saborosíssim.
ResponEliminaFrancesc,
ResponEliminaUna truita es pot fer de moltes coses, també bacallà. T'ho recomano.
Salut.
* * * * * * *
Lídia,
Doncs... sense pebrot, que està boníssima.
Una abraçada.
* * * * * * *
MaryLou,
Ja has vist que no em vaig poder estar de posar-hi també ceba, pel meu gust ho amoroseix tot.
Petons.
* * * * * * *
Oteador,
Totalment d'acord, a mi també m'agrada en qualsevol versió.
Salut.
ciaoooo.
ResponEliminae una vera novità questa ricetta e assolutamente da provare e gustare come il titolo del nostro blog...ti rubo la ricetta...ti dispiace?
un abbraccio da lia
Què bo el bacallà!! i aquestes truitetes han d'estar delicioses!
ResponEliminaUna abraçada
La truita de bacallà es deliciosa, amb pebrot com sense.
ResponEliminaUna abraçada
...." esto esta de muerte abuela " ...jeje.
ResponEliminaPetonets
Ciao, Lia,
ResponEliminaMi sento ben onorato. Sicuramente dopo di provarla ne gusterai.
* * * * * * *
Teresa,
T'asseguro que sí, Val la pensa tastar-les.
* * * * * * *
Sión,
Totes dues ho vàren resultar, Salut.
* * * * * * *
... i això que no són fabes! Gràcies, Anna.
mmmmmm... la combinació amb el pebrot ha de ser boníssima!! La provaré segur!
ResponEliminaSandra,
ResponEliminaEstic convençut que us agradarà. Salut!