dijous, 2 de desembre del 2010

LLAÇOS AMB BACALLÀ, MUSCLOS I ALLS TENDRES


Per a quatre persones he necessitat una lliura de pasta, es aquest cas llaços, 300 grs. de bacallà esqueixat, una vintena de musclos, un manat d'alls tendres, oli, sal i pebre.

Comencem dessalant el bacallà esqueixat, vigilant que no hi quedi cap espina. El tenim 24 hores en remull canviant tres vegades l'aigua. Abans de començar la cocció es convenient tastar-lo per veure el punt de sal que manté.

Posem el bacallà en una olla amb aigua bullint, a partir de que torni a arrencar el bull el deixem tres minuts i el reservem.

Obrim els musclos al vapor. Els traiem de la clova i en reservem l'aigua que desprenguin.

Coem la pasta en aigua bullent i una mica de sal, fins que quedi al dente.

Pelem els alls tendres i els tallem a llesques d'un centímetre aproximadament de gruix.

Els saltem en una paella amb una mica d'oli. Així que comenci a agafar color hi afegim el bacallà escaldat, la pasta escorreguda, els musclos i una mica del líquid que hem reservat. Salpebrem i ho saltem tot plegat durant uns tres minuts abans de servir calent.

11 comentaris:

  1. Fàcil i ben bona!! Ara me'n menjaria un plat per sopar...

    ResponElimina
  2. Com sempre bonisim,
    A més èr retomar la dieta no em va gens malament.
    Petonets!

    ResponElimina
  3. Una gran combinació, i un plat ben complet!

    ResponElimina
  4. wow che piatto super invitante! complimenti!!!!!!!!

    ResponElimina
  5. Sandra,
    Un plat complert que deixa satisfet.
    Una abraçada.

    * * * * * * *

    Núria,
    Ja veus que gairebé no porta oli.
    Petons.

    * * * * * * *

    Mari Àngels,
    Ja t'asseguro que sí.
    Salut.

    * * * * * * *

    Lia,
    Come al solito sei gentilissima.
    Un abbraccio.

    * * * * * * *

    Federica,
    Ti ringrazio per l'apprezzamento.
    Ciao.

    ResponElimina
  6. Una forma de menjar pasta ben luxosa!, haig d'admetre que per la pasta sóc una mica aborrida...Un petó!

    ResponElimina
  7. Un altra manera de menjar pasta molt complerta, en aquesta casa tot el que porti bacallà és benvingut doncs ens agrada moltíssim i la pasta també així que és un plat per incorporar a la nostra cuina.
    una abraçada.

    ResponElimina
  8. Mercé,
    Doncs la pasta admet tantes combinacions com se t'ocorreixin és una mica com l'arròs, ho pots fer amb el que més t'agradi, amb alló que tinguis a mà.
    Una forta abraçada.

    * * * * * * *

    Mai,
    Ja veus que no és gens complicat i pel que dius segur que us agradarà.
    Una abraçada.

    ResponElimina
  9. Moltes gràcies per fer-nos presents a les teves planes. (o potser caldria dir en les teves cassoles)

    ResponElimina
  10. Família Vidal,

    Gràcies a vosaltres. Què faríem sense un xic d'ironia de la bona?
    Una abraçada.

    ResponElimina

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.