El dia anterior havia fet salsa romesco per a una amanida amb escarola i bacallà esqueixat. Quan faig salsa romesco acostumo a fer-ne més i després la combino amb altres menges.
En aquest cas he preparat un arròs cremós de bacallà al qual he incorporat, com a picada, la salsa romesco. Us animo a tastar-ho, ja m'ho sabreu dir.
En aquest cas he preparat un arròs cremós de bacallà al qual he incorporat, com a picada, la salsa romesco. Us animo a tastar-ho, ja m'ho sabreu dir.
Per a la salsa romesco vaig emprar una cabeça d'alls, una vintena d'ametlles i d'avellanes torrades, sis llesques de pa torrat, sis nyores, quatre tomàquets madurs, una tassa de vinagre blanc, cinc tasses d'oli d'oliva, sal i pebre.
Posem les nyores en remull en aigua tèbia durant un parell d'hores. Després les buidem de llavors i en traiem la polpa.
Escalivem els alls i els tomàquets. Ho pelem i traiem la llavor del tomàquet.
Passem tots els ingredients al got de la batedora elèctrica i ho treballem fins que quedi ben fina. Si quedés massa espessa hi podem posar més oli o bé una mica de l'aigua en què hem remullat les nyores.
És convenient deixar-la reposar i rectificar, si cal de sal.
Per a l'arròs he fet servir, per a quatre persones, 350 grs. d'arròs bomba, 300 grs. de bacallà dessalat i esqueixat, una ceba mitjana, fumet de bacallà, salsa romesco, formatge parmesà, olives negres, julivert, oli i sal.
Esqueixem el bacallà i el tenim en remull durant 36 hores a la nevera, canviant-li l'aigua tres vegades. Reservem la pell i les espines amb el que prepararem un fumet.
Trinxem la ceba i la posem a sofregir amb poc oli remenant sovint. Quan comença a agafar color hi incorporem el bacallà i deixem que es faci tot plegat uns minuts més.
Hi posem l'arròs i el deixem sofregir un parell de minuts, moment en el que hi posem la salsa romesco i salpebrem, amb moderació doncs la salsa ja és potent. Hi anem afegint el fumet, que tenim ja bullint, tantes vegades com ens el vagi demanant. Remenem sovint.
Tallem les olives a rodanxes, trinxem el julivert i ratllem el formatge. Quan faltin un parell de minuts hi posem les olives i l julivert. Quan estigui al punt apartem la paella del foc i hi posem el formatge remenant-ho bé per a obtenir la cremositat del plat.
Caram noi, quina pinta! M'agrada posar un xic de romesco a l'arròs, aquest amb bacallà ha de ser gustosíssim i així cremós m'encanta. Me n'emporto la recepta!
ResponEliminaAlba,
ResponEliminaEstic convençut que us agradarà. És un plat fantàstic.
Salut!
Acabo de venir del mercat i he comprat per fer un arròs caldós, llàstima, perquè aquest ha de ser molt bo, però me l'apunto!!! bon cap de setmana!
ResponEliminaHola Teresa,
ResponEliminaLlàstima no dona, avui toca caldós i un altre dia en que us vingui de gust ja faràs aquest. Amb tots dos podeu llepar-vos els dits.
Una abraçada.
Ei, aquest arròs ha de ser boníssim, m'agrada la idea del romesco!
ResponElimina