divendres, 7 d’octubre del 2011

MANDONGUILLES DE POP AMB PÈSOLS.

Per a les mandonguilles he fet servir un pop de quilo i mig que tindrem congelat, una ceba petita, un gra d'all petit, un tomàquet pera, la molla de dues llesques de pa, dos ous, llet, julivert, sal, pebre i farina. Per a l'acompanyament, mig quilo de pèsols, una ceba gran, un pebrot verd, brou vegetal, oli i sal.

La nit anterior traiem el pop del congelador i el deixem en un recipient amb reixeta a la nevera, a l'endemà estarà descongelat.

Posem el pop, sense res més a l'olla a pressió ràpida i el coem entre dotze i quinze minuts. Una vegada temperat, el passem per la màquina de triturar. Si no en tenim és preferible trinxar-lo a ganivet que passar-ho per la trituradora elèctrica, no volem un puré de pop.

Pelem el tomàquet, li traiem les llavors i el piquem finament. Trinxem la ceba i la sofregim fins que comenci a canviar de color. Trinxem el l'all i el julivert ben petits. Suquem la molla de pa en llet.

En un bol posem tots els ingredients més els ous, salpebrem i ho amassem. Anem fent les mandonguilles, les enfarinem i fregim.

Trinxem una ceba grossa i també la sofregim. Quan canviï de color hi afegim el pebrot que haurem tallat petit, quan ja tinguem el sofregit fet hi posem els pèsols, salem i ho cobrim amb brou de verdures. Deixem coure a foc suau. Als deu minuts hi incorporem les mandonguilles i ho acabem de deixar tot plegat cinc minuts més.

7 comentaris:

  1. mamma mia che fame!!!!!!!!!!!complimenti!!!!!

    ResponElimina
  2. Ostres, em semblen unes mandonguilles fantàstiques! Apuntades queden!
    Una abraçada,
    Sandra

    ResponElimina
  3. Avui t'has superat: mandonguilles de pop, quina recepta!!!

    ResponElimina
  4. Lia,
    Sempre sei la benvenuta.

    * * * * * * *

    Federica,
    Ti ringrazio le tue parole. Ciao.

    * * * * * * *

    Sandra,
    Ja em diràs que tal, quan les tasteu.
    Una abraçada.

    * * * * * * *

    Reme,
    Agraeixo les teves paraules. Una abraçada.

    * * * * * * *

    MariÀngels,
    ... i de postres el gelat amb figues, d'acord?

    ResponElimina
  5. A mi m'encantarien, però a casa el pop ... res de res, però m'has fet venir ganes de menjar mandonguilles amb pèssols!

    ResponElimina

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.