Els ingredients són una llengua de vedella, una ceba, claus d'espècia, llorer, brots d'enciams variats, canonges i bleda vermella, formatge grana padano, anacards, vinagre balsàmic, vinagre de poma, oli extra verge d'oliva, sal normal i en cristalls.
Comencem per coure la llengua. La posem amb abundant aigua freda a l'olla de pressió, amb un parell de fulles de llaurer i una ceba amb claus d'espècia adherits. La tindrem durant una hora. Si ho féssim en una olla normal hem de contar el doble o una mica més de temps.
Encara en calent, raspant-la amb un ganivet, li traiem la pell dura que l'envolta. La tornem a posar a l'aigua calenta i deixem que es refredi per si sola, d'aquesta manera no s'enfosqueix la carn. Una vegada freda la posem a la nevera o millor en començem la congelació per a poder-la tallar amb més facilitat.
Preparem una vinagreta suau amb una part de vinagre de poma i tres d'oli. En un cassó al foc fem una reducció de vinagre balsàmic. Quan ja estigui ben reduït hi afegim els anacards.
Muntem el plat amb una base dels brots de verdura i la llengua tallada fina que haurem deixat temperar, ho amanim amb la vinagreta i sal. A sobre hi posem uns encenalls de grana padano, els anacards amb la reducció de vinagre balsàmic i acabem amb uns cristalls de sal.
Aquesta recepta la trobe molt curiosa. La llengua l'he menjada "a l'escarlata" i cuita al putxero (equivalent a la carn d'olla), però no així. Me l'apunte. Salutacions
ResponEliminaAquest concepte de "a l'escarlata" no la conec i al putxero, pelada prèviament, escaldant-la durant un minut en aigua bullent, segur que ha de donar un bon brou.
EliminaJa ho provaré.
Salut.
no n'he menjat mai, però aixi amb amanida sembla molt bona!!
ResponEliminaTant la pots menjar així com guisada o arrebossada. És molt tendra.
EliminaNo l'he provat mai la llengua de vedella , la de porc , si . Peró aquesta amanida fa una "pinta".....Potser es difícil de trobar llengua , no? Mirarem ... Una abraçada!
ResponEliminaDora
A casa, de sempre, la mare en feia de xai, guisades amb pèsols.
ResponEliminaAra tot el tema de menuts costa més de trobar, ara si ho encarregues no hi acostuma a haver problema.
Una abraçada.
Menys mal que ja ma deixat entrar Google!!!!
ResponEliminaA mi no m’agrada però al Miquel l’encanta, li haure de fer, ara no tinc excusa
Una abraçada
Fa mesos que no paren de produir-se problemes amb blogger a través de Internet Explorer. En Josep, del bloc el Cafè de Nit em va aconsellar d'entrar-hi a través de Mozilla i gairebé no n'hi han.
EliminaCal tenir un detallet amb en Miquel...
Una abraçada.