Per a quatre persones he necessitat, quatre picantons, quatre cebes, fruits secs (prunes, orellanes, figues, panses, dàtils, pinyons...), vuit cumquats, dos canons de canyella, sucre, moscatell, oli i sal.
Posem les fruites seques, excepte els pinyons en remull en aigua tèbia. Rentem els cumpuats i els tallem en tres trossos. Netegem els picantons de les restes de plomes, els rentem i assequem en paper de cuina. Trinxem la ceba. Posem el forn a escalfar a 180º.
Per a preparar el farcit, en una paella amb una mica d'oli i a foc suau anem confitant la ceba, a poc a poc, fins que ens agafi un color daurat. Escorrem l'aigua d'hidratar els fruits secs i la reservem. Afegim els fruits secs a la ceba i deixem que es cogui tot junt uns minuts més.
Salem l'interior dels picantons i els farcim amb els fruits secs i la ceba. Amb una agulla grossa i fil de bridar cosim les obertures perquè no s'escapi el farcit.
Els col·loquem en una plata d'anar al forn, salem per sobre i els reguem amb un petit raig d'oli. Els enfornem durant tres quarts, girant-los de tant en tant. Els reguem amb un got de moscatell i en continuem la cocció durant mitja hora més. De tant en tant els reguem amb el propi suc del rostit.
Mentre, posem un quart de quilo de sucre en una paella al foc, fins el moment en que hagi liquat del tot, sense remenar-ho en cap moment. En aquell precís instant, -es pot cremar de seguida-, hi posem l'aigua reservada d'hidratar els fruits secs més els pinyons, els cumquats, (els podríem substituir per talls de taronja o llimona), i la canyella. Tornarà a liquar i deixem reduir.
Abans de servir, traurem el fil de cosir i presentarem els picantons amb la salsa caramelitzada amb els pinyons.
Suposadament hauria de fer regim , després de festes ... però amb aquest "platets" qui es el guapo que no els prova ....Tenen que estar deliciosos els picantons així ... M'agrada la barrejar de dolç i salat i la reducció amb sucre deu ser la guinda del plat ...Salut i gana "pare"!!
ResponEliminaHola Dora,
ResponEliminaPer a mi el toc diferent li dóna la canyella.
Una abraçada.
molt bons els picantons, farcits no els he menjat mai
ResponEliminaÉs la segona recepta de picantons que veig en poc temps, la veritat és que amb la pinta que fa m'esteu fent entrar ganes de fer-ne!
ResponEliminaPetonets
Sandra
..potser **pare**, es que jo als rostits sempre l'hi poso canyella , per això potser no m'ha sorprès ...amb sucre no ho he provat mai ....Una abraçada!!
ResponEliminaLídia,
ResponEliminaDe fet, com totes amb les aus, el farciment pot ser tan variat i adaptat als gustos de cadascú com vulgueu. La salsa també.
* * * * * * * * * *
Sandra,
Doncs, endavant.
Una abraçada.
Un
Hola!!! soc nova al vostre blog, quins menjars mes bon i ben cuinats. Aqui em quedo de seguidora.
ResponEliminaEsteu convidants al mue senzill y casolà blog, us espero.
Hola Lolines,
ResponEliminaSigues molt benvinguda. Tens les portes sempre obertes.
Passo a visitar-te.
Una abraçada.
M'encanten els picantons. Aquesta recepta és de festa grossa!! Avui n'hem menjat amb panses, prunes, pinyons i poma, però sense farcir-los, els tallo en cru i tinc menys feina a l'hora de fer els plats ;-D
ResponEliminaPTNTS
Dolça
Hola Dolça,
EliminaEl moment de presentar-ho a taula sencer i farcit segurament és més espectacular, però com a practic sens dubte ho és més tal com comentes.
Una abraçada.
Hola Manel, guapo tu
ResponEliminaen primer lloc desitjar-te UN BON ANY
com sempre uns plats per sucar-hi pa, hummm
mil petonets Susanna
Hola Susanna,
EliminaEls meus millors desitjos també per a tu i els teus.
Una abraçada.
Quina super recepta!!! Això ha de ser boníssim. Me l'apunte per a un dia de festa grossa. Ja estic salivant només de pensar-hi. Ets un artista. Salutacions
ResponEliminaCal doncs que la festa grossa arribi ben aviat.
ResponEliminaSalut.