diumenge, 9 de desembre del 2012

CARBASSES AL FORN FARCIDES

Fa pocs dies, en una web internacional de fotografia, l'amiga Véronique mostrava aquesta imatge i explicava la recepta. La idea em va agradar i vet aquí la meva versió.

Per a quatre persones ens caldrà: 4 carbasses petites, de fet les que he aconseguit passaven una mica del mig quilo, 300 ml. de crema de llet, mitja botifarra negra, combinació de formatges (blau de búfala, emmental, cheddar, gouda i sec d'ovella), oli, sal i pebre.

Tallem el barret de les carbasses i els traiem les llavors. Amb un pinzell de cuina pintem l'interior amb oli, sal i pebre. Sense el barret les enfornem a 200º.

Mentre, tallem la botifarra a daus petits i en un bol els barregem amb els formatges ratllats i/o esmicolats i la crema de llet.

Quan les carbasses portin mitja hora al forn, les farcim amb el preparat, les tapem amb el barret i continuem la cocció durant una mitja hora llarga més; fins que la carbassa estigui cuita. El temps de cocció dependrà directament de la mida de les carbasses.

Servim les carbasses calentes i les mengem amb cullera.

10 comentaris:

  1. Uf! m'encantaria, ha de ser boníssim!

    ResponElimina
    Respostes
    1. La carbassa rostida al forn és molt bona, aquí amb el farcit, que pot ser tan variat com vulguis, encara ho és una mica més.

      Elimina
  2. Ostres, quina recepta més original i més gustosa!!! No se m'hauria ocorregut mai de la vida!!!

    ResponElimina
  3. Que bona! Jo potser no hi posaria la botifarra negra ( a casa no agrada a tothom) hi ho canviaria per cansalada a trossets (fumada o no ) Que et sembla ? Pot quedar bo , oi?
    Una molt bona idea que ja em fa agafar salivera .

    Una abraçada!

    ResponElimina
    Respostes
    1. La cansalada és precisament el què hi va posar la Véronique, el que passa és que aquell dia jo no en tenia.
      El farcit, com en la majoria dels casos, permet una bona diversitat de combinacions.
      Una abraçada.

      Elimina
  4. Puc fer servir bolets de temporada,per sustituir la botifarra negra, o el beicón?

    ResponElimina
    Respostes
    1. I tant que sí, segur que ha de ser una òptima opció.

      Elimina

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.