dimarts, 5 de març del 2013

ESTOFAT DE BOU NOVELL AMB OLIVES


Amb el nom de bou novell es coneix i comercialitza la carn de bou jove, de raça frisona, criat i engreixat íntegrament a la comarca del Pla de l'Estany.

Per a quatre persones ens caldrà: una entrama (onglet a la cuina francesa) de bou novell (podria ser carn de vedella), dues patates, dues pastanagues, dos grans d'all,  una vintena d'olives, farina, vi blanc sec, oli, sal, pebre i llorer.

Netegen l'entrama de possibles tels (és un tall proper al diafragma) i el fem a talls regulars. Pelem les patates i les pastanagues fent-les també a talls d'una mida similar. Trinxem els alls.

En una cassola de base ampla escalfem oli i fregim la carn fins que hagi agafat color. En aquest moment hi afegim els alls, remenant-ho amb una cullera de fusta fins que comencin a voler agafar color. Aleshores hi posem un parell de cullerades de farina i continuem remenant durant un parell de minuts abans de posar-hi un got de vi blanc. Salpebrem i deixem reduir.

Ara és el moment de cobrir-ho d'aigua i deixar que vagi coent a foc suau, amb la cassola tapada, durant un quart. Hi afegim les patates, les pastanagues, les olives i un parell de fulles de llorer. Continuem la cocció durant uns vint minuts més, sempre a foc suau. Si calgués hi afegim una mica més d'aigua.

Deixem reposar una estona abans de servir.
 

8 comentaris:

  1. uno spezzatino davvero goloso con la sua cremina invitante...
    ottimo e goloso piatto..
    complimentoni
    lia

    ResponElimina
    Respostes
    1. Lo spezzatino, un piatto d'inverno che sempre è benvenuto a tavola.
      Cari saluti.
      Manel

      Elimina
  2. Un estofat ben bo, no he posat mai olives al estofat, tindre que provar
    Una abraçada

    ResponElimina
    Respostes
    1. Les olives hi donen el toc diferencial.
      Gràcies, Sión.

      Elimina
  3. Ep! Quina bona pinta! encantada de saludar-te. Em sembla que és el primer cop que passo per aquí. ja tens nova seguidora. ;-)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Marina, sigues benvinguda, aquests fogons estan a la teva disposició.
      Manel.

      Elimina
  4. Jo tampoc acostumo a posar-ne d'olives al estofat , deuen quedar força bones, quines poses tu ? Bona la recepta , per sucar-hi pa !

    Una abraçada! :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. En aquest cas hi ha una barreja de sevillanes i negres d'Aragó, en altres ocasions hi poso arbequines. Ara, per a comoditat a l'hora de menjar, és millor posar-n'hi sense pinyol.
      Gràcies per venir amb la barra de pa sota el braç.
      Una abraçada.

      Elimina

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.