diumenge, 5 de maig de 2013

CARBASSONS RODONS FARCITS


Els carbassons rodons són ideals per a ser farcits. En aquesta proposta el farcim amb gambes i botifarra negre.

Per a quatre persones ens caldrà: quatre carbassons rodons, un porro, vuit gambes, 100 grs. de botifarra negre, formatge per a gratinar, llet, farina, oli, sal i pebre negre.

Rentem els carbassons, els tallem la tapa i amb una cullera de postres anem buidant el seu interior, deixant una capa aproximadament de mig centímetre de gruix amb la pell. Els bullim en abundant aigua i sal durant 10-12 minuts i els reservem.

Netegem i trinxem la part blanca del porro. També trinxem la carn que hem tret dels carbassons.

En una paella amb unes gotes d'oli, marquem les gambes durant un minut per cada cara. Les reservem. 

A la mateixa paella saltem la botifarra que hem tallat a daus petites. També la reservem.

Ara és el moment de sofregir a foc mitjà el porro. si cal hi afegim una mica més d'oli. Quan hagi transparentat hi incorporem el carbassó, salpebrem i continuem la cocció tot remenant de tant en tant.

Quan el sofregit estigui a punt hi posem una cullerada de farina, la deixem torrar durant un parell de minuts tot remenant i hi anem incorporant llet de mica en mica, sense deixar de remenar. No ha de quedar líquid. També hi posem formatge ratllat, les gambes pelades i tallades petites i la botifarra negre. 

Amb aquest preparat farcim els carbassons, posem una mica més de formatge a sobre i els gratinem  just abans de servir.

12 comentaris:

  1. Ostres!! botifarra negra amb gambes!! Jo faig aquests timbals a casa, però només amb gambes... m'acabes d'obrir els ulls a una nova recepta!!

    ResponElimina
  2. Tienen una presentación de lujo y de sabor tienen que estar exquisitos.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Trini,
      Te aseguro que el sabor no desentona en absoluto.

      Elimina
  3. Que booons! Amb aquest farcit fan venir salivera, han de ser boníssims!!

    ResponElimina
  4. Del farcit canviaré la botifarra blanca per la negre, doncs no puc amb ella, queda pendents amb el teu permís.
    Una abraçada

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sión,
      Ja m'ho havies comentat en alguna altra ocasió.
      El farcit, de fet, pot ser tan variat com vulguis. El que m'interessava mostrar és com fer-los farcits, a partir d'aquí que cadascú en faci la seva versió.
      Una abraçada.

      Elimina
  5. Que bons, són tant versatils que amb una mica d'imaginació pots fer un gran plat!

    ResponElimina
    Respostes
    1. I tant que sí, la idea és aquesta, el farciment pot ser tan variat com vulgueu.

      Elimina
  6. T'espera un premi al nostre blog, felicitats!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Àgata,

      Agraeixo el detall però no és l'objectiu del bloc optar a distincions. El millor reconeixement, i l'únic a que aspira, és quan algú em fa saber que aquesta o aquella recepta li ha estat d'utilitat.

      Una abraçada.
      Manel.

      Elimina