dijous, 2 de maig de 2013

ROSTIT DE POLLASTRE AMB FRUITS SECS


Per a quatre persones en caldrà un pollastre tallat a octaus, una ceba grossa, panses, figues seques, prunes, pinyons, 100 grs. de tomàquet triturat, vi ranci, farina, pebre negre, sucre, oli i sal.

Amb antelació posem les panses, prunes i figues a macerar i rehidratar en vi ranci, ho mantenim un mínim d'un parell d'hores.

En una cassola ampla amb un raig d'oli daurem el pollastre net i salpebrat. Segurament haurà deixat anar més oli a causa del seu propi greix, així doncs n'enretirem bastant.

A la mateixa cassola, amb el pollastre, posem a confitar la ceba tallada a juliana fina, a foc més aviat baix, sense presses, ho anem remenant sovint. Quan tingui un bonic color torrat hi incorporem el vi ranci de la maceració, deixem reduir abans d'afegir-hi el tomàquet, una cullerada de sucre i sal. Continuem la cocció fins que el tomàquet estigui al punt; ara és el moment de posar-hi una parell de cullerades de farina, remenar-ho fins que estigui cuita i mig cobrir-ho amb aigua. 

A foc suau deixem que vagi coent durant un quart llarg abans d'afegir-hi els fruits secs macerats i un grapat de pinyons. Ho deixem uns vint minuts més.

Aquest és d'aquella mena de plats que agraeixen que es deixin reposar abans de servir.

14 comentaris:

  1. Quins records d'infantesa... la mare en feia tot sovint, i ara jo no en soc capaç :(

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja veus que no és complicat. Posa-t'hi i ja m'ho diràs, el resultat és espectacular.

      Elimina
  2. Té una pinta boníssima, tan brillant! I sóc molt fan dels fruits secs. M'encanta la que avui proposes!! Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies, Marina.
      Són plats agraïts que compensen amb escreix el temps esmerçat en la seva elaboració.
      Una abraçada.

      Elimina
  3. Boníssim!!! ens porta records... era el pollastre de nadal!
    T'ha quedat fantàstic!
    Petonets

    ResponElimina
    Respostes
    1. MaryLou,
      Tens raó, en menjar-ho algú també ho ha comentat.
      Una abraçada.

      Elimina
  4. un pollo arrosto davvero succulente....
    e io che ho appena finito di fare merenda con un arancio :( ho già fameee... :)
    lia

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ma, non si puó fare merenda soltanto con un arancio... vieni da me!

      Elimina
  5. Fet així queda boníssim.
    Aquest any n’he fet amb un pollastre del Prat i quan el tens al plat recordes l’infantesa
    quan el feia l’avia Ummm
    Una abraçada

    ResponElimina
    Respostes
    1. Està clar que amb un bon pollastre de pagès el plat guanya, ja és de Festa Major.
      Una abraçada.

      Elimina
  6. Un plat comme je les aime. Un délicieux mélange de saveurs sucrées/salées.
    A bientôt

    ResponElimina
    Respostes
    1. Oui, Nadji, c'est une bonne combinaison de saveurs.
      Amitiés.

      Elimina
  7. Deu n´hi do...quin plat més bo ens proposes...será questió de probar...aquest exquisit i selectiu menjar !!!
    Salut i sort tinguis Manel.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Joan,
      Si us hi ha d'agradar, el toc definitiu seria d'afegir-li mitja branqueta de canyella.
      Salut!

      Elimina