Per quatre persones ens caldrà un pollastre tallat a octaus, tres cebes, quatre peres de Lleida, vi blanc sec, dos grans d'all, una galeta tipus maria, sucre, oli i sal.
En una cassola ampla que pugui anar al forn comencem enrossint a foc viu el pollastre que haurem salat. El reservem.
Tallem la ceba a grans daus i a la mateixa cassola -si el pollastre hagués deixat anar un excés de greix, en traurem una mica-, ara a foc suau la sofregim fins que agafi un bonic color daurat.
Amb el fetge del pollastre, els alls i la galeta preparem la picada. La deixatem amb un got de vi blanc. Escalfem el forn a 180º.
Tornem a incorporat el pollastre a la cassola amb la ceba, hi afegim la picada i ho just cobrim amb aigua. A foc fort esperem a que arrenqui el bull i l'enfornem durant uns tres quarts d'hora. Quan s'haurà evaporat gairebé tot el líquid el pollastre estarà al seu punt.
Preparem un almívar lleuger amb aigua i sucre. Pelem les peres i els traiem el cor. Les afegim a l'almívar i les deixem coure durant uns deu minuts. Després les passem a una paella amb un fil d'oli i les anem girant fins que agafin una mica de color. Si estem fora de temporada ho podem fer amb peres confitades en almívar.
Presentem el plat amb el pollastre i les peres afegint-hi un parell de cullerades de la ceba del rostit.
l accostamento pollo e pere non l ho mai provato...ma a veedre dalle foto direi che e davvero invitante...
ResponEliminalia
Lia,
EliminaTi direi di farle, il gusto é sorprendente.
Ciao.
oh que bo que ha de ser, aquest pollastre!
ResponEliminaUn pollastre de festa major.
EliminaQuina bona recepta!!, Tan casolana i si, sembla de festa major.
ResponEliminaEl resultat és més que destacable.
EliminaQuina recepta més bona!!! Jo aquesta la faig amb peretes petitones, de les de "Sant Joan", que només duren unes setmanes de producció. Me l'apunte, la teua
ResponEliminaLes peres de Sant Joan són les que prefereixo... per menjar, no pararia. Bé dius que duren molt poc i es posen lloques de seguida.
EliminaOstres, de pollastre amb peres no n'he fet mai, d'ànec si però pollastre no. Serà questió de provar-ho. Fa molt bona pinta !
ResponEliminaSalut !
Graciel·la
Són plats força similars.
EliminaJo sóc més de pollastre, l'ànec és més eixarreït.
Bon profit!
Jo si que n'he fet però amb unes quantes diferencies d'aquest , que em sembla que canviaré la pròxima vegada , perquè aquest te molt bona pinta . que les peres siguin de Lleida , es la cirereta del pastis!;))
ResponEliminaGracies per compartir coses tan delicioses!
Abraçada
Gràcies a la gent de Lleida per proporcionar-nos productes d'altíssima qualitat.
EliminaUna abraçada.
M'encanta el pollastre, m'encanta fer guisats amb picada d'all , avellanes i galeta i l'acompanyament amb peres ha de ser molt bo. El tastarem!
ResponEliminaPtnts
Dolça
Segur que en gaudireu.
EliminaUna abraçada.
alléchante assiette effectivement :-)
ResponElimina(Clo - Coeur Café) ;-)
EliminaC'est une variante du canard aux poires, l'un des plats de la cuisine traditionelle catalane.