dilluns, 2 de desembre del 2013

CALAMARS FARCITS DE PORRO I ALBERGÍNIA

Per a quatre persones ens caldrà: quatre calamars més aviat grossos, un albergínia gran o dues de petites. dos porros, una ceba petita, dues cullerades de tomàquet concentrat casolà, dos grans d'all, una llesca de pa torrat, una dotzena d'avellanes, julivert, una copa de vi ranci, oli, sal, sucre i pebre negre.

Comencem netejant els calamars, separem les aletes i les potes i, en compte que no se'ns trenquin, girem les bosses.


Coem durant 7 minuts a màxima potència del microones l'albergínia. En separem i trinxem la carn. Trinxem també els porros i les aletes i potes de calamar.


En una paella amb una cullerada d'oli, a foc suau comencem fregint el porro tot remenant-lo sovint. Passat mig quart hi afegim el trinxat de calamar i uns minuts més tard l'albergínia. Salpebrem i ho deixem coure tot plegat.


Amb aquest preparat farcim els calamars deixant una mica més d'un centímetre per emplenar. En haver-los girat no ens caldrà tancar-los amb un escuradents, la pròpia escalfor farà que es tanquin sobre si mateixos.


Preparem una picada amb els alls, el pa torrat, les avellanes i unes fulles de julivert. La deixatem amb el vi ranci.

En una cassola amb una mica d'oli comencem sofregint la ceba trinxada. Quan comenci a canviar de color hi afegim el tomàquet, una cullerada petita de sucre, sal i pebre. Deixem que es vagi fent. Quan tinguem el sofregit a punt, hi incorporem els calamars, la picada i ho mig cobrim amb aigua. Així que arrenqui el bull els deixem coure a foc suau durant mitja hora, a mitja cocció girem els calamars.


Enretirem els calamars i deixem acabar de concentrar la salsa, no ha de quedar líquida.


Servim el calamar damunt un llit de salsa.

6 comentaris:

  1. quina recepta mes nova i que bona ha d'estar

    ResponElimina
    Respostes
    1. El gust de l'albergínia lliga molt bé amb el del porro.
      Sí, es tracta d'una variant de farcit diferent a l'habitual que, en no portar carn picada, resulta una mica més lleuger.

      Elimina
  2. M'encanten els calamars farcits... i aquest farciment els ha de fer boníssims!!
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  3. Uns calamars molt ben farcits i bons Ummm
    Una abraçada

    ResponElimina

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.