dissabte, 24 de gener del 2015

LLOM DE CONILL A LA MELMELADA AGREDOLÇA DE TOMÀQUET

Aquest plat el podem preparar amb tot el conill fet a talls, la proposta d'avui, però, és la d'emprar només el llom ja que en obtenir talls de mida similar, el temps de cocció és uniforme.



Per a quatre persones ens caldran setze talls de llom de conill, uns 600 grs., una ceba de Figueres, 200 grs. de tomàquet triturat, sucre morè, mel, salsa de soja, vinagre de Xerès, quatre patates no massa grans, oli, sal i pebre.

Escalfem un parell de cullerades d'oli en una cassola de boca ample i sofregim el conill salpebrat. Així que hagi agafat color per ambdós costats el reservem damunt de paper de cuina, per eliminar l'excés d'oli.

Trinxem la ceba i la sofregim en el mateix oli del conill, a foc suau i amb la cassola tapada, l'aigua que desprèn no s'evapora sinó que torna a la paella i ajuda a la cocció lenta, ho remenem sovint.

Quan la ceba hagi agafat un bonic color torrat hi incorporem dues cullerades soperes de sucre i una i mitja de mel. Anem remenant perquè s'integri bé amb la ceba. Quan el sucre comenci a fer bombolletes hi afegim el tomàquet, una cullerada de salsa de soja, una copa de vinagre i ho salem. Continuem la cocció lentament, a foc suau, fins a obtenir una melmelada de tomàquet.

Ara hi incorporem el conill i un parell de gots d'aigua. Tapem la cassola i ho deixem tres quart d'hora llargs que vagi fent el xup-xup, si calgués hi afegim una mica més d'aigua, en tot cas la salsa ha de quedar consistent.

Mentre rentem les patates i les coem, amb la pell, en aigua amb sal durant mitja hora. Les deixem temperar abans de pelar-les i tallar-les pel mig. Les marquem en una paella untada amb unes gotes d'oli fins que agafin color.

Servim el conill regat amb la melmelada agredolça de tomàquet i acompanyat amb les patates.

8 comentaris:

  1. Aquesta melmelada agredolça de tomàquet m'ha robat el cor.
    I acompanyant el conill ha d'estar...mmmmm
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  2. Hola Manel, com sempre, una recepta elaborada amb gust i saviesa!. Encara que no em vegis per aquí, saps que hi entro sovint al teu racó de bon menjar,oi?. Sóc una autèntica "fan" de les teves cassoles, guisats, suquets... i és per això que et volia fer una proposta. He intentat conectar amb el teu correu electrònic però no em deixa. Saps que fa ja 4 mesos vaig iniciar un joc oi?: DEL BLOG AL PLAT, on cada mes proposo es faci alguna recepta d'algun bloc que proposo. Em faria molta il.lusió que el proper mes de febrer fós el teu, però primer volia demanar-te permís i que em diguis què en penses. Et deixo el meu correu per si prefereixes fer-ho per allà: rinxolsants@gmail.com. Hauria de saber-ho el dijous com a molt tard. Perdona la rapidesa. Va, si us plau!, aquestes receptes les ha de gaudir tothom!!!, jaja. Una abraçada!!!

    ResponElimina
  3. Ostres, veig que la mercè t'ha fet una proposta! Jo també et volia fer una,t'he vist al Mytast i he vingut a convidar-te, jo també tinc un bloc i ara estem sortejant un lot de productes Castey valorat en 160€, t'animes a participar? M'encantaria comptar amb tu! Tens tota la informació aquí http://lesreceptesquemagraden.blogspot.com.es/2015/01/1-any-del-bloc-i-concurs-1-ano-de-vida.html
    Una abraçada!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Pilar,
      Et felicito pel primer any de vida del teu bloc, que en celebris molts més amb tant d'entusiasme.
      Agraeixo la teva proposta però els concursos no han sigut mai del meu interès.
      Si les receptes que comparteixo són de l'interès d'algú, la seva publicació ja ha valgut la pena, si, a més m'ho fan saber, em dono per més que satisfet.
      Gràcies una vegada més per la teva proposta,
      Una abraçada.

      Elimina
  4. Caram Manel!, estàs ben sol.licitat eh?, jajaja. A veure, segueixo volent que el teu blog formi part d'una convocatòria de DEL BLOG AL PLAT, però com que no ens hem pogut posar en contacte et proposo que em contestis tan abiat com puguis (ni que sigui per aquí si no pots per correu) per quedar entesos de cara a un altre mes, ja que sense el teu permís i coneixement no ho tiaré endavant ara!. Dacord?. Espero cantactis amb mi tan abiat com puguis!, moltes gràcies!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Acabo de tornar d'uns dies fora i he llegit els teus comentaris i proposta,
      T'envio un correu.
      Moltes gràcies, Mercè.
      Una abraçada.

      Elimina

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.