dijous, 26 de febrer del 2015

CANYA AMB CEBA CONFITADA I PERNIL A LA SALSA DE PERA



Per a quatre persones ens caldrà pasta brick, una ceba mitjana, 100 grs. de pernil en un sol tall, quatre orellanes d'albercoc, formatge ratllat, mantega, dues peres, canyella en pols, oli i sal.

Comencem preparant el farciment que és el més entretingut. Pelem la ceba i la trinxem. Tallem el pernil i les orellanes a petits daus.

Per confitar la ceba, la posem en una paella amb una mica d'oli i una punta de sal, a foc suau, la tapem i deixem que es vagi sofregint lentament, sovint l'anem remenant. Quan hagi agafat un bonic color caramel hi afegim el pernil i les orellanes. Continuem la cocció durant un parell de minuts més tot remenant.

Anem ara a preparar la salsa de pera. Les pelem i traiem el cor, tallem la carn a petits daus. Posem la pera en un cassó al foc, hi afegim una tassa de les de cafè d'aigua, una punta de sal i un toc de canyella en pols. Deixem coure durant set minuts.

Passem les peres al got de la batedora elèctrica i les triturem deixant-les ben fines. Les tornem al cassó, hi afegim un tall de mantega que li donarà lluentor i deixem que acabi de reduir fins a tenir la consistència de salsa desitjada.

En un cassó a foc suau, fonem una nou de mantega (també ho podem fer al microones).

Tallem quatre rectangles de pasta brick de 20 per 20 centímetres. Al mig de cadascun hi podem una part del farcit i una cullerada de formatge ratllat. Els enrotllem formant sengles canyes i amb un pinzell de cuina les pintem amb la mantega fossa.

Ho enfornem a 200º  durant uns deu minuts, fins que la pasta quedi cruixent i comenci a agafar color.

Servim la canya damunt un llit de salsa de peres, en posem una mica més per sobre. Podem decorar el plat amb una fulla de menta fresca.

10 comentaris:

  1. quina coseta mésa exquisida!!!!
    Això caurà més aviat del que et penses Manel.
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  2. Hola,
    Només un dubte per tirar-ho endavant... Quina mena de pernil fas servir? Dolç?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hi he posat pernil salat ara bé si n'hi vols posar de dolç també és una bona opció.
      En aquesta barreja d'ingredients, de sabors, no cal posar-hi un pernil de gran categoria ja que les seves qualitats quedaran diluïdes amb la resta d'ingredients.
      Que vagi de gust!

      Elimina

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.