diumenge, 11 de març del 2018

CANELONS D'ALBERGÍNIA

Els canalons, aquest plat tradicional de dies de festa, admeten moltes variants, tant pel què fa al farcit, carn de rostit, verdures, peix,... com per la pròpia base del caneló, així podem substituir la placa de pasta per verdures com ara el carbassó  o l'albergínia. també podem acabar-lo amb una salsa diferent a la beixamel més habitual. 

Per a la proposta d'avui fem servir l'albergínia com a base, el farcit el fem de porro i carn picada, meitat de vedella i meitat de porc, i els presentem damunt d'una base de salsa de tomàquet i coberts amb formatge emmental que gratinem just abans de servir


Per a quatre persones ens caldran dues albergínies grosses, un porro, 150 grams de carn picada, vuit tomàquets madurs, oli, sal i pebre.

Comencem escaldant, pelant, traient les llavors i trinxant els tomàquets. A foc suau amb un petit raig d'oli, fem lentament la salsa, la salpebrem i quan s'assequi hi afegim un rajolí d'aigua tot continuant la cocció, fins a obtenir la textura de melmelada.

Tallem les cues de les albergínies, les esbandim en aigua, les assequem bé i amb l'ajuda d'una mandolina les tallem a llesques primes, no aprofitem ni la primera ni la darrera capa.

Les coem bé a la planxa amb unes gotes d'oli, bé al forn a 160º durant 10-12 minuts.

Trinxem el porro i el sofregim en una paella amb un petit raig d'oli. Quan comenci a voler agafar color hi incorporem la carn picada, salpebrem i tot remenant de tant en tant acabem el farcit.

Estenem les llesques d'albergínia, col·loquem una mica de farcit a la punta i enrotllem formant el caneló.

En cassoletes individuals que puguin anar al forn posem els canelons damunt d'una base de salsa de tomàquet. Fins aquí ho podem tenir preparat amb antelació.

Just abans de servir, posem formatge emmental ratllat per sobre dels canelons i els gratinem fins que es fongui i agafi tonalitats daurades.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.