dilluns, 26 de març del 2018

CARXOFES AMB UN ROUX DE CANSALADA


Per a quatre persones ens caldran 6-8 carxofes, 75 grams de cansalada fumada, una ceba de Figueres, julivert, dos grans d'all, vi blanc sec, farina, oli, sal i pebre.

Comencem traient les fulles exteriors de les carxofes i escapçant la punta. Les tallem per la meitat i les tenim en aigua amb unes branques de julivert per evitar que ennegreixin.

Les coem en aigua amb una mica de sal durant uns vint minuts.

Pelem i trinxem la ceba i els alls i els sofregim en una paella amb una cullerada d'oli, salpebrem. Uns minuts més tard hi afegim la cansalada tallada a petits daus. Així que tinguem el sofregit a punt hi posem una cullerada de farina, que deixem coure durant un parell de minuts remenant constantment, ara hi afegim julivert trinxat i una copa de vi blanc sec i, quan l'hagi absorbit, un parell de cullerots de l'aigua de cocció de les carxofes. Continuem la cocció fins a obtenir la densitat de salsa que ens agrada.

Servim les carxofes amb una cullerada del roux de cansalada.


4 comentaris:

  1. Mare meva! Impressionant! Això és tota una delicatessen....
    Petonets i molt bona Pasqua!
    Olga

    ResponElimina
  2. Hola Manel. Avui hem menjat carxofes segons la teva recepta Un plat saborós I sa Una abraçada Manel Naturalment la cuinera es la Maruja. Ja saps que a la cuina hi regna!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. M'has enviat la fotografia del plat acabat i n'hi ha per sucar-hi pa.
      Felicitats, Maruja.

      Una abraçada, família.

      Elimina

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.