A partir de la idea que em va donar l'Anna del bloc LA VELLA CARMANYOLA, us presento unes galtes de porc fetes al forn d'una manera no massa habitual, acabades de guisar i acompanyades amb fruits secs.
Per a quatre persones calen: quatre galtes de porc, dues cebes, dues pastanagues, dos tomàquets, un porro, un manat d'herbes (llorer, farigola i romaní), tres grans d'all, brou de carn, panses de Corint, orellanes, festucs, nous, una copa de vi blanc i una de vi ranci, oli, sal i pebre.
En un recipient ample per anar al forn, hi posem un bon raig d'oli, les galtes salpebrades i la verdura tallada a grans trossos, així com el manat d'herbes, el vi blanc, el vi ranci i ho cobrim amb el brou de carn (si no en tinguéssim ho podem fer amb un brou de verdures). Ho enfornem a 200º durant aproximadament set quarts d'hora. A mitja cocció girem les galtes.
Separem les galtes i triturem la verdura i el líquid de cocció, haurem separat el manat d'herbes. Una vegada ben fi, ho passem pel colador xinès. Ho tastem i si cal rectifiquem de sal.
En un altre recipient més just a la mida de les galtes, les hi posem amb un bon grapat de fruits secs, cobrint-ho tot plegat amb la salsa de verdures. Ho tornem a enfornar durant un quart d'hora més.
El resultat és un plat molt melós i amb el gust diferent que li donen els fruits secs.
Per a quatre persones calen: quatre galtes de porc, dues cebes, dues pastanagues, dos tomàquets, un porro, un manat d'herbes (llorer, farigola i romaní), tres grans d'all, brou de carn, panses de Corint, orellanes, festucs, nous, una copa de vi blanc i una de vi ranci, oli, sal i pebre.
En un recipient ample per anar al forn, hi posem un bon raig d'oli, les galtes salpebrades i la verdura tallada a grans trossos, així com el manat d'herbes, el vi blanc, el vi ranci i ho cobrim amb el brou de carn (si no en tinguéssim ho podem fer amb un brou de verdures). Ho enfornem a 200º durant aproximadament set quarts d'hora. A mitja cocció girem les galtes.
Separem les galtes i triturem la verdura i el líquid de cocció, haurem separat el manat d'herbes. Una vegada ben fi, ho passem pel colador xinès. Ho tastem i si cal rectifiquem de sal.
En un altre recipient més just a la mida de les galtes, les hi posem amb un bon grapat de fruits secs, cobrint-ho tot plegat amb la salsa de verdures. Ho tornem a enfornar durant un quart d'hora més.
El resultat és un plat molt melós i amb el gust diferent que li donen els fruits secs.
Ja m'imagino el gustet i la textura, la melositat de la gelatina i el cruixent dels fruits secs. Deliciós.
ResponEliminaun plato espectacular y una carne buenisima felicidades por tu receta un saludo
ResponEliminaJa em va agradar aquesta recepta quan la vaig veure a cals amics de la vella carmanyola, però a tu també t'ha eixit de categoria!!! Salutacions
ResponEliminaHOLA MANEL, GUAPO TU
ResponEliminaAQUESTES GALTES TENEN "PINTA" D´ESTAR DELICIOSES
PETONETS SUSANNA
M´agradan molt les galtes de porc....però la setmana pasada en vaig menja de vedella ...i ho vaig trobar delicios...!!!!
ResponEliminaAquestes teves tenen de ser estupendens!!!
Txell,
ResponEliminaUn bon contrast de gustos i textures en boca.
Salut.
* * * * * * *
Francesc,
Va ser una bona troballa.
Salut.
* * * * * * *
Angeles,
Per a mi la carn de la galta és de les més gustoses del porc.
Salut.
* * * * * * *
Susanna,
... tenien bona pinta, perquè no va quedar ni una mica de salsa.
Salut.
* * * * * * *
Dolors,
Les de vedella no estan tampoc gens malament, però si puc triar prefereixo les de porc. La veritat és que jo no sóc gaire de vedella.
Salut.
Aquestes galtes han d`estar de meravella.
ResponEliminaPetons
Sion, No va quedar ben res.
ResponEliminaUna abraçada.
Cou cou!
ResponEliminaBon début de saison!
Ici en Argentine, l´automne est arrivé et avec chaleur...
Amitié
Elisa
Mmmmm, looks mnajmii :D Great photograph!
ResponEliminaManel, després de veure i llegir totes les teves receptes em sebla que ja m'he engreixat 5Kg!
ResponEliminaBé, seguiré engreixant-me jaja
Et segueixo.
Una abraçada
Dudu, benvinguda.
ResponEliminaSi has tingut la paciència de llegir-les totes, no sé si t'hauràs engreixat, però el que sí et mereixes és un monument.
Un petó.