dimecres, 9 de juny del 2010

AMANIDA DE BACALLÀ AMB PERA I ESPÀRRECS A LA MENTA



Per a quatre persones he fet servir mig quilo de filet de bacallà, un manat d'espàrrecs verds, dues peres conference, dues branques de menta fresca, una llimona, sal, pebre, vinagre de Xerès i oli extra verge d'oliva.

Dessalem el bacallà, el deixem escórrer bé i l'assequem amb paper de cuina.

Rentem els espàrrecs sota el raig de l'aixeta i en tallem el terç més dur, que podem emprar per a fer un puré de verdures. La resta el tallem a llesques d'un centímetre aproximadament.

Trinxem la menta deixant unes fulles per a decorar.

En un bol posem els espàrrecs amb la menta, sal, pebre, una cullerada de vinagre i el suc de la llimona. El tapem amb paper film i ho deixem reposar a la nevera durant una hora.

Fem al bacallà a la planxa ben calenta durant un minut per cada costat. El deixem refredar. Quan estigui fred l'anem esqueixant a talls petits, traint-li tota la pell.

Pelem les peres i les fem també a petits daus.

Emplatem els diferents elements, espàrrecs, bacallà i pera. Ho reguem amb un fil d'oli extra verge d'oliva i ho decorem amb alguna fulla de menta fresca.

11 comentaris:

  1. m'encanta el bacala amb amanida, esqueixat, molt bo per auqesta època

    petons

    ResponElimina
  2. me encanta el bacalao de cualquier forma y esta con esos contrastes dulces y salados , me encantara un saludo

    ResponElimina
  3. Molt bona la combinació. Fresc i gustoset...crec que també te la copiaré! je,je...a reveure.

    ResponElimina
  4. Boníssim!!!! qualsevol cosa amb bacallà ens agrada molt i aquesta combinació és ideal!
    Petonets

    ResponElimina
  5. Quina esgueixada!!! ben original! la pera hi deu donar un toc molt bo! ho provaré1 abraçada!

    ResponElimina
  6. M'agrada molt el resultat visual d'aquest plat, blanc i verd... emana primavera, oi? Molts petons.

    ResponElimina
  7. Lidia,
    La fruita i la menta fresca li donen un toc de frescor interessant.
    Una abraçada.

    * * * * * * *

    Angeles,
    Imagnicar combinacions diferents, a la cuina, pot donar molt agradables sorpreses.
    Salut.

    * * * * * * *

    Mercè,
    Pots copiar el que vulguis i també, i t'animo a fer-ho, millorar-ho.
    Salut.

    * * * * * * *

    MaryLou,
    Plats senzills, referescants i que amb la calor venen molt de gust.
    Petons.

    * * * * * * *

    Teresa,
    Penso que amb bastants tipus de fruita pot combinar bé i donar el punt de frescor interessant en aquesta època.
    Una forta abraçada.

    * * * * * * *

    Txell,
    Tens raó, sovint tenim l'imatge de l'esqueixada més aviat amb tons més aviat vermellosos.
    Petonets.

    ResponElimina
  8. Què bna aquesta amanida, amb el toc de pera i la frescor de la menta!

    ResponElimina
  9. Una esqueixada original, la pera li deu donar un sabor especial, amb els esparrecs i la menta, molt bo, la provaré.
    Una abraçada

    ResponElimina
  10. Teresa,
    Una amanida que de cara a l'estiu ve molt de gust.
    Salut.

    * * * * * * *

    Federica,
    È un piato fresco ed in estate davvero piace.
    Ciao.

    * * * * * * *

    Sión,
    Efectivament una manera diferent tot i que aquí l'he fet durant uns moments a la planxa, en cru també ha de ser igualment bo.
    Una forta abraçada.

    ResponElimina

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.