Aquest és un plat fàcil de preparar i ben gustós.
He fet servir carbassa, patata, oli, sal i pebre.
Pelem la carbassa i la patata i ho tallem a daus petits, la cocció serà més ràpida.
En aigua bullint amb sal ho coem tot plegat. Quan estigui passem la patata i la carbassa al got de la batedora i ho triturem, si cal hi posem una mica del líquid de la cocció. Una vegada ben fi hi incorporem oli extra verge d'oliva sense deixar de remenar-ho, anirà emulsionant.
A part tallem carbassa a llesques fines i en fem rectangles. La saltem en una paella amb una mica d'oli ben calent. Salpebrem.
Servim l'emulsió amb la carbassa saltejada a sobre.
Notarem en boca el gust molt fi de la crema emulsionada junt amb la textura de la carbassa saltejada.
Boníssim!! Ens ENCANTA la carbassa a casa, i aquesta en dues textures ha d'estar molt ben trobada.
ResponEliminaBon diumenge!
He perdut el comentari que t'acabo de fer... m'ecatxis!!
ResponEliminaEt deia que aquesta manera de servir la carbassa és de luxe, l'emulsió juntament amb el contrast del saltejat de carbassa ha de fer caure les llàgrimes de gust!! Bravo.
Molt bé t´ha quedat !!!!
ResponEliminaDeu ser molt bo també!!!
La carbassa és deliciosa es faci com es faci.
ResponEliminaAra bé, aquesta emulsió ja es tracta de paraules majors. Fantàstica!.
Una abraçada
ciao els fogons..
ResponEliminae un piatto molto delicato e poi e sempre ben gustata...anche se uso la zucca ma non ho mai fatto questa ricetta ma provvederò subito visto che in casa ho una zucca da iniziare...
un abbraccioo da lia
hola, m'agrada molt la carbassa, la setmana passada em vaig comprar un 5 kg i he usat en moltes receptes que aviat serà la publicació. També m'agrada molt la teva recepta, prendre notes i tracte molt aviat.
ResponEliminaHola bon dia
Pina
p.s. espero que la traducció és correcta.
La carbassa no es un dels meus plats, però aquesta te molt bona pinta, la provaré
ResponEliminaUna abraçada
Vaig descobrir la carbassa aquest nadal i des d'aleshores l'he fet un grapat de vegades, és boníssima!.Quan faig la crema la faig si fa o no fa igual, però la meitat de la carbassa la passo una mica per la paella i així queda molt gustosa.Un plat fantàstic.
ResponEliminaSandra i Xavi,
ResponEliminaL'emulsió resulta més fina que el puré o la crema, segur que us agradarà.
Salut.
* * * * * * *
Txell i Kike,
No sé si a algú li vàren saltar les llàgrimes, no em fixava en res que no fos el plat, hahaha.
Salut.
* * * * * * *
Dolors,
Un plat que ara que comença a fresquejar entra d'allò més bé.
Una forta abraçada.
* * * * * * *
Josep,
Agraeixo l'efusivitat del comentari. Ja sabeu ben bé com funcionen les emulsions.
Una abraçada.
* * * * * * *
Lia,
Sicuramente vi piacerà.
Un abbraccio, Manel.
* * * * * * *
Pina,
Il traduttore non è assolutamente corretto ma ti ringrazio tantissimo la voglia di scrivire anche nella mia lingua. Ti auguro un delizioso piato di zucca.
Ciao, Manel.
* * * * * * *
Mai,
La idea de l'emulsió és igualment vàlida per altre tipus de verdura. Amb tot allò que faries un puré, ho pots fet tranquil·lament.
Petons.
* * * * * * *
Mercè,
En aquest cas la que he posat a sobre està feta així, penso que el resultat pot ser bastant similar.
Una abraçada.