divendres, 29 d’octubre del 2010

TIMBAL DE PATATA, VEDELLA I LLENEGUES

Per a quatre persones he necessitat: quatre patates mitjanes, una ceba, 300 grs. de carn picada de vedella, una dotzena de llenegues, un gra d'all, mantega, vi ranci, pebre negre, oli i sal.

Comencem bullint les patates amb pell fins que estiguin cuites, aproximadament un quart i mig. Les pelem i dins d'un bol amb una forquilla les xafem.

Trinxem la ceba i l'all i els sofregim en una paella amb una mica d'oli, quan transparentin i començaria a canviar de color hi afegim la carn picada de vedella i ho salpebrem, continuant la cocció fins que tinguem la carn cuita. És el moment d'afegir-hi la patata i un bon tall de mantega. No parem de remenar-ho a foc suau.

A part en una altra paella amb una mica d'oli saltem els bolets nets, tallats i salpebrats afegint-hi mig got de vi ranci. Quan hagin begut tot el líquid els incorporem a l'altra paella amb la patata i la carn. Ho remenem durant dos o tres minuts i ja ho podem emplatar.

7 comentaris:

  1. Aquest plat es una pasada de bò.te de tot al que m´agrada.
    Un petó

    ResponElimina
  2. LLanegues...fa tan de temps que no les provo!.Una recepta fantàstica Manel, com sempre!Una abraçada!

    ResponElimina
  3. Quines creus que son les millors patates, les kenebec? Aquesta recepta és sublim, tan sencilla de fer, però segur que és saborosa a més no poder. Bravo.

    ResponElimina
  4. Eiiiiiiiiiii...
    Jo vull aquest timbal...
    Ai omà que rico! jejeje.
    Quina bona pensada, i ha d'estar d'allò mes bo.
    L'enhorabona, com t'ho has currat!

    Muas!

    ResponElimina
  5. Gloria,
    Ho va ser molt de bo.
    Una forta abraçada.

    * * * * * * *

    Mercè,
    Llenegues perquè és el què haviem trobat, podria ser amb altres varietats de bolets.
    És un dels bolets bons que tenim.
    Amb molt d'efecte.

    * * * * * * *

    Txell i Kike,
    Sí, vaig fer servir les kennebec. Pel meu gust prefereixo la vermella per a fer-les bullides o en puré, però no sempre en trobo. Salut.

    * * * * * * *

    Núria,
    No és pas dels plats complicats en la seva elaboració i el resultat és molt satisfactori. Un petonàs.

    ResponElimina
  6. Que buena pinta tiene, pare. Un placer verte por aquí. Gran blog, te seguiré.

    Un saludo, Juan.

    ResponElimina
  7. Juan,
    Bienvenido a mis fogones. Espero que alguna idea pueda serte útil.
    Saludos.

    ResponElimina

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.