La meva germana i el meu cunyat varen estar uns dies al Pirineu, a un lloc que ara mateix no recordo, i van xalar com poques vegades per la gran quantitat d'ous de reig que varen trobar. Me'n varen portar una vintena... moltes gràcies.
L'amanita caesarea, és dels bolets més preuats a casa nostra, segurament perquè no se n'acostumen a trobar gaires exemplars.
Com que ja portaven un parell de dies collits, els més petits, els vaig fer saltats molt ràpidament, al dente, amb una mica de julivert trinxat, i menjats al moment. La resta els vaig conservar en oli doncs no els volia tenir més dies a la nevera.
Avui, després d'uns dies de menjar més fort de l'habitual tocava fer verdura, però, ai amics, quina verdura!!
He fet servir mongeta tendra, oli, all, sal i ous de reig conservats en oli.
He fet servir mongeta tendra, oli, all, sal i ous de reig conservats en oli.
He rentat i tallat la mongeta i l'he bullit en aigua just fins que estava al dente, passant-la immediatament per aigua freda per a tallar-ne la cocció.
He trinxat un parell de grans d'all i els he posat en una paella amb una mica d'oli a foc suau. Quan l'all començava a agafar color hi he posat les mongetes ben escorregudes i un parell de cullerades d'ous de reig. Ho he saltat a foc més fort durant un parell de minuts perquè es barregessin els sabors.
No havia menjat mai unes mongetes tan gustoses.
com m'agradden el bolets, anar-los a buscar, cuina'ls i menja'ls, i qualsevol recepta que en porti me l'apunto
ResponEliminapetons
Els ous de reig, son deliciosos, tot i qué no és dels bolets que més s'utilitzen.
ResponEliminaAquest saltat amb les mongetes: sensacional!
Una abraçada
Mare meva... les mongetes ja de per si m'agraden, però amb ous de reig han de ser delicioses!! Nosaltres també en vam menjar fa un parell de dies, cortesia del boletaire número 1 de la família, el meu pare!
ResponEliminaSalutacions!
Aquest saltat es de luxe, deu d’estar boníssim amb ous de reig.
ResponEliminaUna abraçada
Lídia,
ResponEliminaEstics del tot d'acord, el primer plaer del món del bolet és ja sortir a bosc amb el cistell, la resta ve a continuació.
Petons.
* * * * * * *
Josep,
Són poc emprats perquè se'n troben ben pocs. Són finíssims en boca.
Una abraçada.
* * * * * * *
Sandra i Xavi,
Què n'arriben a ser de bons els ous de reig!.
Salut.
* * * * * * *
Sión,
No havia menjat mai un plat de "verdura" que em deixés tan bones sensacions.
Una abraçada.