diumenge, 31 d’octubre del 2010

ARRÒS CREMÓS AMB CASTANYES I CAMAGROCS

Durant tot l'any anem fent i menjant arrossos en totes les seves varietats i denominacions i és sempre interessant aprofitar els productes de temporada. Avui, a més, m'ha vingut de gust posar-hi també castanyes, quin dia millor si no, oi?

 
Així doncs, per a quatre persones he fet servir un porro, una vintena de castanyes, camagrocs, 350 grs. d'arròs bomba, formatge d'ovella semi-sec, brou de verdures, vi blanc sec, oli, sal i pebre.

El més entretingut seria pelar les castanyes, per això actuem com si anéssim a fer la castanyada. Els fem un tall a la pell, les mullem amb aigua i les posem a torrar a la paella però només durant tres minuts. Les pelem ben fàcilment.

En reservem quatre i la resta les posem al got de la batedora amb una mica d'aigua i les trinxem. Tallem el porro a talls petits, netegem els bolets, ratllem el formatge i tenim a punt d'ebullició el brou de verdures.

En una cassola amb un petit raig d'oli comencem a sofregir el porro fins que vulgui agafar color, hi afegim l'arròs deixant-lo torrar durant dos o tres minuts tot remenant contínuament. Hi afegim un got de vi i el deixem evaporar.

En aquest punt hi posem les castanyes senceres, les triturades i un parell de cullerots de brou. Anem remenant tot afegint-hi més brou, sempre bullint, a mesura que el vagi absorbint. Passats dotze minuts hi afegim els camagrocs.

Així que l'arròs estigui el dente, l'enretirem del foc i l'hi posem el formatge remenant enèrgicament perquè es fongui i doni la cremositat que busquem al plat. Ja el podem servir.

22 comentaris:

  1. Aquest arròs em recorda els risottos, per què serà?. La variació del formatge parmesà pel d'ovella, una bona opció, el formatge d'ovella el trobo molt gustós!.

    ResponElimina
  2. Felicitats per l'arròs! Té una pinta estupenda, però és que la combinació bolets-castanyes em té al·lucinada... M'encanta!

    ResponElimina
  3. Una bona incorporació la de les castanyes, no et podia quedar un arròs més tardorenc i amb més bona pinta! Enhorabona!

    ResponElimina
  4. Un 10!!! quina pinta més bona. Ja está anotat.
    Un petó.

    ResponElimina
  5. Glòria, no li'n dic perquè ni la varietat d'arròs ni el formatge són els propis del risotto, l'única diferència amb el nostre arròs cremós.
    Una abraçada.

    * * * * * * *

    Angeles,
    Com la gran majoria d'arrossos cremosos, és molt saborós.
    Salut.

    * * * * * * *

    Sara,
    A partir d'una recepta bàsica m'agrada anar combinant productes, sabors, no el 100% de les vegades acaba de sortir bé, però sí força sovint. Aquest és, sens dubte, un arròs de muntanya, de tardor.
    Salut.
    Manel.

    * * * * * * *

    Sandra i Xavi,
    La bona pinta es va correspondre amb el gust i amb l'acceptació del plat.
    Una abraçada.

    * * * * * * *

    Glòria,
    Ja m'explicaràs quan el provis.
    Petons.

    ResponElimina
  6. Avui és el segon arròs boníssim que veig!L'Albert va fer un arrosset amb camagrocs fa uns dies i era boníssim!, deixen un arròs untuós que fa goig!Una abraçada.

    ResponElimina
  7. Amb el formatge d’ovella deu quedar un sabor deliciós, com m’agraden els arrossos.
    Petons

    ResponElimina
  8. Mercè,
    Els camagrocs són dels gustosos que tenim i tan amb carn, amb peix, amb pasta o amb arròs donen un gran resultat.
    Petons.

    * * * * * * *

    Sión,
    Li acaba de donar el toc i la cremositat per arrodonir el plat.
    Una abraçada.

    ResponElimina
  9. M'agrada l'arr`s, m'agraden els camagrocs, i m'agraden les castanyes... així que aquest plat ha d'estat molt bo!!

    ResponElimina
  10. Manel ...tu els arrossos els bordes!!!
    Aquest esta perfecta!!!!

    ResponElimina
  11. Teresa,
    Si t'agrada tot, endavant, boníssim!
    Una abraçada.

    * * * * * * *

    Dolors,
    Quan agafes el punt d'un plat normalment acostuma a sortir bé. Aquesta combinació va agradar molt.
    Salut.

    ResponElimina
  12. Aquest arros deu estar boníssim !!! amb fas venir gana !!! ;)
    Petons des de Les Masies .
    Anna

    ResponElimina
  13. Ah, pillín, no conocía esta otra habilidad tuya!! Me la guardo en favoritos, a ver si me sale este arroz tan apetitos.

    ResponElimina
  14. Anna,
    Ho estava, si vens te'n preparo un altra.
    Petons.

    * * * * * * *

    Paco,
    Ya me dirás que tal te ha salido.
    Un abrazo.

    ResponElimina
  15. Noi...
    Cada cop que fas arròs, em deixes amb la boca oberta, els dominas moooolt bé...
    M'ha agradat força.
    Salut i petons!

    ResponElimina
  16. Núria,
    Gràcies per les teves paraules.
    Una abraçada.

    ResponElimina
  17. HOLA MANEL, GUAPO TU

    AQUEST ARRÒS ME HA ROBAT EL COR I L´ESTOMAG TAMBÉ, JE,JE

    EN PRENG NOTA

    MIL PETONETS SUSANNA

    ResponElimina
  18. Susanna,
    Això cal solucionar-ho aviat... fem un arròs?
    Una forta abraçada.

    ResponElimina
  19. Quantes coses, Manel,
    Vindré per la nit a llegir-ho.
    Bona jornada i una abraçada!
    Fina

    ResponElimina
  20. Una magnifica recepta!
    Merci per compartir-la
    Felicitats Manel,
    F.

    ResponElimina

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.