Durant tot l'any anem fent i menjant arrossos en totes les seves varietats i denominacions i és sempre interessant aprofitar els productes de temporada. Avui, a més, m'ha vingut de gust posar-hi també castanyes, quin dia millor si no, oi?
Així doncs, per a quatre persones he fet servir un porro, una vintena de castanyes, camagrocs, 350 grs. d'arròs bomba, formatge d'ovella semi-sec, brou de verdures, vi blanc sec, oli, sal i pebre.
El més entretingut seria pelar les castanyes, per això actuem com si anéssim a fer la castanyada. Els fem un tall a la pell, les mullem amb aigua i les posem a torrar a la paella però només durant tres minuts. Les pelem ben fàcilment.
En reservem quatre i la resta les posem al got de la batedora amb una mica d'aigua i les trinxem. Tallem el porro a talls petits, netegem els bolets, ratllem el formatge i tenim a punt d'ebullició el brou de verdures.
En una cassola amb un petit raig d'oli comencem a sofregir el porro fins que vulgui agafar color, hi afegim l'arròs deixant-lo torrar durant dos o tres minuts tot remenant contínuament. Hi afegim un got de vi i el deixem evaporar.
En aquest punt hi posem les castanyes senceres, les triturades i un parell de cullerots de brou. Anem remenant tot afegint-hi més brou, sempre bullint, a mesura que el vagi absorbint. Passats dotze minuts hi afegim els camagrocs.
Així que l'arròs estigui el dente, l'enretirem del foc i l'hi posem el formatge remenant enèrgicament perquè es fongui i doni la cremositat que busquem al plat. Ja el podem servir.
Aquest arròs em recorda els risottos, per què serà?. La variació del formatge parmesà pel d'ovella, una bona opció, el formatge d'ovella el trobo molt gustós!.
ResponEliminafelicidades, menudo arroz un saludo
ResponEliminaFelicitats per l'arròs! Té una pinta estupenda, però és que la combinació bolets-castanyes em té al·lucinada... M'encanta!
ResponEliminaUna bona incorporació la de les castanyes, no et podia quedar un arròs més tardorenc i amb més bona pinta! Enhorabona!
ResponEliminaUn 10!!! quina pinta més bona. Ja está anotat.
ResponEliminaUn petó.
Glòria, no li'n dic perquè ni la varietat d'arròs ni el formatge són els propis del risotto, l'única diferència amb el nostre arròs cremós.
ResponEliminaUna abraçada.
* * * * * * *
Angeles,
Com la gran majoria d'arrossos cremosos, és molt saborós.
Salut.
* * * * * * *
Sara,
A partir d'una recepta bàsica m'agrada anar combinant productes, sabors, no el 100% de les vegades acaba de sortir bé, però sí força sovint. Aquest és, sens dubte, un arròs de muntanya, de tardor.
Salut.
Manel.
* * * * * * *
Sandra i Xavi,
La bona pinta es va correspondre amb el gust i amb l'acceptació del plat.
Una abraçada.
* * * * * * *
Glòria,
Ja m'explicaràs quan el provis.
Petons.
Avui és el segon arròs boníssim que veig!L'Albert va fer un arrosset amb camagrocs fa uns dies i era boníssim!, deixen un arròs untuós que fa goig!Una abraçada.
ResponEliminaAmb el formatge d’ovella deu quedar un sabor deliciós, com m’agraden els arrossos.
ResponEliminaPetons
Mercè,
ResponEliminaEls camagrocs són dels gustosos que tenim i tan amb carn, amb peix, amb pasta o amb arròs donen un gran resultat.
Petons.
* * * * * * *
Sión,
Li acaba de donar el toc i la cremositat per arrodonir el plat.
Una abraçada.
M'agrada l'arr`s, m'agraden els camagrocs, i m'agraden les castanyes... així que aquest plat ha d'estat molt bo!!
ResponEliminaManel ...tu els arrossos els bordes!!!
ResponEliminaAquest esta perfecta!!!!
Teresa,
ResponEliminaSi t'agrada tot, endavant, boníssim!
Una abraçada.
* * * * * * *
Dolors,
Quan agafes el punt d'un plat normalment acostuma a sortir bé. Aquesta combinació va agradar molt.
Salut.
Aquest arros deu estar boníssim !!! amb fas venir gana !!! ;)
ResponEliminaPetons des de Les Masies .
Anna
Ah, pillín, no conocía esta otra habilidad tuya!! Me la guardo en favoritos, a ver si me sale este arroz tan apetitos.
ResponEliminaAnna,
ResponEliminaHo estava, si vens te'n preparo un altra.
Petons.
* * * * * * *
Paco,
Ya me dirás que tal te ha salido.
Un abrazo.
Noi...
ResponEliminaCada cop que fas arròs, em deixes amb la boca oberta, els dominas moooolt bé...
M'ha agradat força.
Salut i petons!
Núria,
ResponEliminaGràcies per les teves paraules.
Una abraçada.
HOLA MANEL, GUAPO TU
ResponEliminaAQUEST ARRÒS ME HA ROBAT EL COR I L´ESTOMAG TAMBÉ, JE,JE
EN PRENG NOTA
MIL PETONETS SUSANNA
Susanna,
ResponEliminaAixò cal solucionar-ho aviat... fem un arròs?
Una forta abraçada.
Quantes coses, Manel,
ResponEliminaVindré per la nit a llegir-ho.
Bona jornada i una abraçada!
Fina
Una magnifica recepta!
ResponEliminaMerci per compartir-la
Felicitats Manel,
F.
Gràcies a tu, Fina.
EliminaUna abraçada.