dimecres, 6 d’abril del 2011

PASTÍS DE SEITONS I PATATES

Fa unes setmanes la Natalia del bloc Provare Per Gustare va suggerir aquesta recepta que preparava la seva mare. Em va semblar una molt bona combinació i li vaig assegurar que la provaria, aquí està doncs, també us la recomano, no us decebrà.



Per a quatre persones he fet servir un quilo de seitons ben frescos, quatre patates mitjanes, tres grans d'all, julivert, pa ratllat, oli, sal i pebre.

He començat netejant els seitons traient-los el cap, els budells i l'espina, procurant que quedin oberts com un llibre. Els esbandim bé i deixem escórrer completament. Pelem les patates i les llesquem finament. Trinxem ben petit l'all i el julivert.

Untem amb oli una plata per anar al forn, i hi distribuïm una capa de patates i a sobre una capa de seitons, salpebrem, hi posem all i julivert i reguem amb oli. Continuem amb una segona capa igual que la primera i a més de la sal, el pebre, l'all i el julivert i escampem pa ratllat per sobre i un altre raig d'oli.

Ho enfornem a 180º durant uns tres quarts, la superfície ens ha de quedar cruixent. Deixem temperar una mica abans de servir.

La Natalia ens deia que, si en queda, a l'endemà en fred és igualment bo. Aquest aspecte no el puc confirmar... no n'ha sobrat.

Gràcies Lia.

8 comentaris:

  1. Una manera diferent de fer els seitons, per variar dels "boquerones" o els seitons fregidets.

    ResponElimina
  2. Tiene que estar ricos los boquerones y las patatas preparadas así.
    Besos

    ResponElimina
  3. Trobo que és un pastís ben original, quan vagi a la peixeteria pensaré en aquesta bona recepta que proposes!

    ResponElimina
  4. Nosaltres dels seitons en diem "aladrocs". T'ha eixit un plat espléndid. A més, com que deu ser barat, me l'apunte per a fer-lo un dia d'aquests, que l'economia no està per a tirar coets!! Salutacions

    ResponElimina
  5. Ha de ser boníssim tant fred com calent!! Buen, bonito, barato!! visca!

    ResponElimina
  6. Segur que no en va quedar ni un trosset, ha d’estar de vici
    Una abraçada

    ResponElimina
  7. garzie manuel di aver provato la mia ricetta (anzi della mia mamma) spero che ti sia piaciuta sono qui che gioisco dalla gioia che qualcuno abbia gradito una ricetta semplice ma buona... ti inserisco nel post ..
    davvero grazie
    un abbraccio da lia

    ResponElimina
  8. Mira que en són de bons els seitons! fregidets, en vinagre, rebossadets... i aquests, que tenen una bona pinta... !Bona setmana!

    ResponElimina

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.