Fa uns dies la Maria Àngels del bloc VISCA LA CUINA ens proposava la recepta de la porrada. Ens explicava que era d'origen medieval i d'alguna manera similar al que avui coneixem com a vichysoisse, però amb un parell d'elements diferenciadors importants, no porta cap derivat làctic tipus nata o crema de llet i en canvi si que porta ametlles, tot plenament vegetal. Com a idea em va semblar molt interessant i avui us presento la meva versió.
Per a quatre persones he emprat un manat de porros, dues patates mitjanes, brou vegetal, farina d'ametlla, oli, sal i menta fresca.
Comencem netejant els porros i tallant la part blanca a rodelles. Pelem les patates i les tallem a daus. Rentem la menta fresca.
En una olleta amb una cullerada d'oli comencem sofregint el porro i la patata, remenem sovint. Així que vulgui començar a agafar color hi posem un parell de cullerades de farina d'ametlla, ho remenem durant uns moment i just ho cobrim amb el brou de verdures, també ho salem. Deixem que es vagi fent a foc moderat durant un quart i mig.
Ho deixem temperar perquè no es cogui la menta i així li aporti un plus de frescor. Posem la menta a l'olla reservant-ne algunes fulles per a la presentació. Ho triturem amb el braç elèctric.
És d'aquells plats que tan els podem servir tebis com freds. Gràcies Maria Àngels.
Eixa porrada té que estar molt bona.
ResponEliminaBesets
Jo vaig veure una cosa similar amb carbassa i realment era ben bo, així que ara tinc la variació dels porros, per posar en pràctica segur!
ResponEliminaJa em va cridar l'atenció quan la vaig veure, i té molt bona pinta!!
ResponEliminaQueda apuntada!
Petons!
Sandra
Una pinta boníssima! A mi també em va agrada la proposta de la Maria Àngels!
ResponEliminaUna abraçada!
ho fameee ...non mi potete fare questo :) complimenti ...
ResponEliminabaci da lia
T'ha quedat amb un color preciós, i amb la menta, molt bonica!
ResponEliminapasso per farti gli auguri..
ResponEliminabuona pasqua
lia...
fantàstic és ben bé la recepta que volia, ho provaré doncs sense els làctics!
ResponElimina