Per a quatre persones he necessitat un pollastre trossejat, quatre carxofes mitjanes, un quilo i quart de faves, dos tomàquets madurs, dues cebes tendres, dos grans d'all, julivert, llorer, oli, sal i pebre negre.
Netegem les carxofes i de cada una en fem vuit talls, les tenim en aigua amb julivert o llimona perquè no ennegreixin. Pelem les faves. Trinxem bé la ceba. Del tomàquets en traiem la pell i les llavors i els tallem ben petit.
En un pot bullim les carxofes entre 6 i 8 minuts, no han de quedar cuites del tot. Reservem tan les carxofes com l'aigua de la cocció.
Salpebrem el pollastre i el fregim en una cassola amb un parell de cullerades d'oli ben calent. Així que agafi color el reservem. Si ha deixat anat molt de greix en traiem de la cassola.
Amb poc oli dons i a foc suau sofregim la ceba tot remenant sovint. Quan canvii de color hi afegim el tomàquet i el deixem que es vagi concentrant. Reincorporem a la cassola el pollastre reservant-ne el fetge, ho cobrim amb l'aigua de coure les carxofes, hi afegim un parell de fulles de llorer i en continuem la cocció a foc mitjà.
Preparem una picada amb els alls, el julivert i el fetge del pollastre.
Passat uns 20 minuts hi afegim les faves, les carxofes i la picada. Si quedés massa eixut hi posem una mica més d'aigua. Rectifiquem, si cal, de sal i acabem la cocció uns 20 minuts més.
És d'aquells plats que deixats reposar, fins i tot, d'un dia per l'altre són més bons que servits immediatament.
Mare de Deu quina recepta mes bona.
ResponEliminaBesets
pollo carciofi e fagioli un bel trio ma da dove le prendi queste ricette cosi potente e gustose mi fa venir l acquolina in bocca ... i miei complimenti..
ResponEliminaby lia
Quina cosa més bona!!!
ResponEliminaVols participar amb aquesta recepta al recull de la Recepta del 15? Aquest mes va de faves la cosa! jeje
Petons
Sandra
Productes del temps perfectament combinats. Un altre platet per sucar-hi pa! Una abraçada.
ResponEliminaTinc faves i carxofes, però em falta el pollastre, demà aniré a compar-ne, no em podré resistir a provar aquesta delícia!
ResponEliminaUna recepta de temporada, que te d’estar boníssima
ResponEliminaUna abraçada
Doncs t'anava a dir el mateix, però si aquesta recepta és digna de participar a 'La recepta del 15', no hi pot faltar, té una pinta espectacular, boníssima!
ResponEliminaUna forta abraçada!
Manel,
ResponEliminaEl pollastre m'encanta, presentat de la manera que sigui, però es clar, quan la proposta es amb faves i carxofes, estàs posant el llistó altíssim!.
Una abraçada
Caram quin pollastre tan ben acompanyat! ha de ser boníssim!
ResponEliminaa mi si em dones aquest plat, m'ho menjaria tot i aniria apartant les fabetes jiji com fan els nens
ResponEliminabon cap de setmana