dilluns, 11 de juliol del 2011

FILET DE PORC FARCIT A LA TARONJA AMB REDUCCIÓ DE RATAFIA

Per a quatre persones ens caldrà dos filets de porc, formatge per fondre, vuit llesques de taronja ensucrada, una poma golden, el suc d'una taronja, nous, un got de ratafia, un gra d'all, mantega, oli, sal i pebre.

Pelem la poma, la tallem petita i en un cassó amb una cullerada de mantega l'anem coent a foc moderat.

Amb un ganivet ben esmolat anem obrint els filets en espiral fins a aconseguir una superfície de menys d'un centímetre de gruix. Els salpebrem.

Al centre de cada filet hi col·loquem una capa de formatge, les llesques de taronja i la poma cuita. L'emboliquem sobre si mateix i amb cordill de cuina lliguem, primer els extrems perquè no se'ns desfaci, i després l'acabem de lligar com un tall rodó.

Pre-escalfem el forn a 190º. En una paella amb una mica d'oli ben calent hi posem el gra d'all fins que agafi color i deixi el sabor a l'oli, l'enretirem i hi posem els filets. Els anem girant per tal de que agafin color per tots els costats. Els passem a una plata, els reguem amb el suc de taronja i els enfornem entre deu minuts i un quart, en funció de si ens agrada la carn més o menys feta. Els deixem reposar a temperatura ambient durant un parell d'hores.

Desglacem els sucs de la cocció amb la ratafia i ho passem a cassó deixent-ho reduir. Quan ja comenci a tenir la textura de salsa que ens agradi, hi afegim un grapat de nous i les deixem caramelitzat amb la pròpia salsa.

En fred llesquem els filets i abans de servir els posem tres minuts al forn per tal de que tornin a agafar temperatura. Emplatem amb la salsa de ratafia i nous.

4 comentaris:

  1. Mare meva, quina pinta fa aquest filet tan ben farcidet!!! Me n'enduc uns talls per sopar!
    Una abraçada
    Sandra

    ResponElimina
  2. Quins plats Manel... jo que no sóc una fan afèrrima de les fruites als guisats reconec que aquesta carn farcida té un aspecte temptador, i amb la salseta de ratafía...ummm!Una abraçada Manel!les teves receptes són imprescindibles en aquest món blocaire!, ho dic sincerament!

    ResponElimina
  3. Dir que ha de ser boníssim és no dir res. Quin plat de festa Manel!!! El gustet de la taronja amb la llaminera ha de quedar genial, i el toquillo de la ratafia...
    Quan venim a dinar?

    ResponElimina
  4. Una recepta molt bonica per fer i per degustar! I amb la ratafia ja me l'estic imaginant...

    ResponElimina

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.