dimecres, 26 de setembre del 2012

CONILL AMB SÈPIA I CIGRONS

Per a quatre persones ens caldrà un conill tallat en 12-16 talls, dues sèpies mitjanes, mig quilo de cigrons cuits, una ceba grossa, un tomàquet madur, dues pastanagues, una dotzena d'ametlles torrades, dos grans d'all, dues nyores, llorer, julivert, vi blanc sec, oli i sal.

En una cassola amb un raig d'oli calent enrossim el conill i el reservem. En el mateix oli fem el mateix amb la sèpia que hem tallat a grans daus i, així que s'hagi begut l'aigua que desprèn, també la reservem.

Mentre, haurem tallat la ceba, la pastanaga i el tomàquet a grans talls. També tindrem les nyores en remull en aigua tèbia.

Posem ara a la cassola primer la ceba i l'all, cinc minuts més tard la pastanaga i uns minuts després el tomàquet, una fulla de llorer, julivert i les nyores trossejades. Deixem sofregir a foc suau. Quan el tinguem al punt, ho passem al got del braç elèctric, hi afegim les ametlles i un got de vi blanc i ho triturem finament, passant-ho després pel colador xinès.

Reincorporem a la cassola el conill, la sèpia, els cigrons i la picada, ho cobrim amb l'aigua en què hem remullat les nyores, salem i ho deixem a foc suau entre trenta i quaranta minuts. El plat guanya deixant-lo reposar abans de servir.

12 comentaris:

  1. Que bo! No havia sentit a parlar mai d'aquesta convinació d'ingredients, m'agrada!

    ResponElimina
  2. Respostes
    1. I tant que sí, Lolines, Pot ser tranquil·lament un bon plat únic.

      Elimina
  3. Una molt bona combinació de sabors, tindre que provar-la.
    Una abraçada

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja em sabràs dir, penso que no us decebrà.
      Una abraçada.

      Elimina
  4. Un mar i muntanya que no he tastat mai, però que ha d'estar ben bo!!
    petonets

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ho està, Alba. Un plat d'aquells per a sucar-hi pa.
      Una abraçada.

      Elimina
  5. que de bons mets qui me ravissent

    ResponElimina
  6. Ho te tot! provar-ho aviat es el que faré.

    Gràcies per aquestes delícies.

    Una abraçada!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Estic convençut de que us agradarà. Un plat ben complert.
      Una abraçada.

      Elimina

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.