dissabte, 6 d’abril del 2013

ARRÒS NEGRE MAR I MUNTANYA

Sí bé avui he cuinat només per a dues persones, els ingredients, com sempre, són els corresponents a quatre plats. Som-hi!

En caldrà doncs, 350 grs. d'arròs bomba, dues sèpies mitjanes, dues cebes, dues carxofes, espàrrecs de marge, 100 grs. de bolets de temporada, quatre salsitxes, vuit gambes vermelles, brou de verdures, vermut blanc sec, julivert, dos grans d'all, oli, sal i pebre.

Trinxem la ceba. Fem la salsitxa a talls d'un parell de dits. Tallem la sèpia a daus petits procurant reservar una de les bosses de tinta i una de les bosses amb la seva salsa. Pelem les carxofes i les fem a octaus tot mantenint-les amb aigua i unes branques de julivert perquè no ennegreixin. Netegem els bolets i si són grans els tallem. Reservem les puntes dels espàrrecs de marge rebutjant la part més dura.

En una paella amb una base d'oli, sofregim les gambes durant un parell de minuts i les reservem. Fem el mateix amb els alls pelats fins que agafin color, també els reservem.

Sofregim la ceba en el mateix oli, ara a foc suau, la remenem sovint. Quan hagi confitat hi afegim les salsitxes i quan aquestes agafin color hi incorporem la sèpia. Continuem remenant sovint. Quan s'hagi begut l'aigua que desprèn la sèpia, afegim primerament les carxofes, després els bolets i, finalment, els espàrrecs. Salpebrem.

Mentre, hem fet arrencar el bull al brou de verdures. Triturem els alls reservats, les bosses de tinta i de la salsa de la sèpia i julivert, deixatant-t'ho amb un cullerot de brou de verdures.

Quan el sofregit estigui al punt posem l'arròs i ho remenem durant un parell de minuts. Hi incorporem un got de vermut blanc sec i quan hagi reduït hi posem la picada i uns 800 ml. de brou de verdura. Durant set minuts a foc alegre, després abaixem la intensitat. Set minuts més tard hi incorporem les gambes, deixant-ho un parell de minuts més abans d'enretirar la paella del foc. Deixem reposar dos-tres minuts més abans de servir.


10 comentaris:

  1. que boooo, i com queden els dits i la llengua eh jejeje

    ResponElimina
    Respostes
    1. Negres, negres.
      De fet si no fos per les gambes, per a la resta no cal embrutar-se els dits.

      Elimina
  2. Mai he fet l'arròs negre mar i muntanya, però em sembla deliciós

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sembla que, pel negre, hagi de dominar més el mar, però els ingredients estan bastant equilibrats.

      Elimina
  3. Ostres, ben negre, eh??? com que sóc arrossera, segur que el trobaria boníssim! bona setmana!

    ResponElimina
  4. Hola !!!soc una forofa del arròs ,sigui com sigui, m'agreden tots, espero ens anem veien, tot aixo m'agrada !!!!!!!
    petonets.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Mamilu.
      Doncs en tinc publicades unes quantes d'arrossos, en tens per triar i remenar.
      Una abraçada.

      Elimina
  5. Pare , perquè el brou de verdures i no de peix ? jo sempre li poso de peix , hi ha alguna raó ? .Quina pinta que té!

    Abraçada!

    ResponElimina
    Respostes
    1. En ser un arròs on tant hi ha peix com carn i verdures, el brou de verdures és el més neutre de tots. Sens dubte amb un brou de peix ha de ser igualment bo.
      De fet no hi ha massa diferència ja que, en posar-hi la salsa de la sèpia, el seu gust potent és el predominant.
      Una abraçada.

      Elimina

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.