dijous, 11 d’abril de 2013

ROTLLET MENORQUÍ

Aquest és un plat senzill i ben gustós emprant productes menorquins, la sobrassada i el formatge de Menorca.

Per a quatre persones ens caldrà tres patates grosses, si les trobéssim de les primerenques cultivades a l'illa millor que millor, sobrassada, formatge de Menorca, llet, mantega menorquina, sal i pebre.

Rentem les patates i les posem a bullir en aigua salada durant gairebé tres quarts. Les deixem temperar i després de pelar-les les passem pel passapurés. Hi afegim pebre, mig got de llet i una llesca de mantega. Ho remenem fins a obtenir un puré espès i cremós.

A la superfície de treball estenem un drap de cuina i a sobre un full de paper d'alumini. Damunt d'aquest formem una capa  rectangular amb el puré. A sobre, i més a la vora d'un dels costats, repartim llesques de mig centímetre de gruix de sobrassada. Amb compte, anem formant un rotllet amb l'ajuda del drap. Embolicat amb el paper d'alumini el posem a la nevera com a mínim durant un parell d'hores, després serà de més bon tallar.

Abans de servir, el tallem en quatre porcions. Les posem en una platera per anar al forn i ho cobrim amb formatge ratllat. Ho enfornem  a 180º durant deu minuts acabant gratinat-ho lleugerament per a obtenir una superfície cruixent.

10 comentaris:

  1. Boníssima, la sobrassada cuina. Bon plat menorquí!

    ResponElimina
  2. La sobrassada ben calenteta amb formatge és una passada de sabor. A més, presentada tal i com podria estar tranquil·lament en una barra de 'pintxos' i triomfar.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Aquesta és mida de ració, feta més petita, sí, podria ser una bona tapa.

      Elimina
  3. mmmm, quina cosa més bona!!!
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
    Respostes
    1. És un puré de patates absolutament singular.
      Una abraçada.

      Elimina
  4. Com la sobrassada de Mallorca no n'hi ha d'altra!! un rotllet boníssim tan com a plat o tapa!! bon cap de setmana!

    ResponElimina
  5. La faré amb la sobrassada que he portat de Formentera, segur que ha d'estar boníssim. MARTA

    ResponElimina
    Respostes
    1. Marta,
      Veig que no has tornat amb les mans buides.
      Fotografies, idees... i sobrassada!
      Una abraçada.

      Elimina