Per a quatre persones ens caldrà un lluç gran de palangre, tres pomes, 150 grs. de botifarra negra, un porro, vinagre balsàmic, mel, oli, sal i pebre.
Comencem separant els lloms del lluç i n'obtenim quatre racions. Amb la cua i la ventresca en farem d'altres aplicacions i amb el cap i les espines n'obtindrem un fumet.
Pelem les pomes i la botifarra negra, les tallem a daus. Netegem el porro i el fem a juliana.
En una paella sense oli, saltem durant dos tres minuts la botifarra negra i la reservem. En la mateixa paella, ara amb unes gotes d'oli i a foc suau, estofem la poma. Quan s'hagi estovat hi posem una cullerada de vinagre balsàmic i deixem reduir. Hi afegim una cullerada de mel, ho cobrim amb aigua, salem i en continuem la cocció remenant-ho sovint.
Quan gairebé hagi quedat sense líquid, passem la poma i la botifarra al got de la batedora i ho triturem. Posem la salsa en un pot i ho mantenim uns minuts a foc molt suau, fins a obtenir la textura de salsa que ens interessa.
En una paella o planxa ben calenta, lleugerament greixada, fem els lloms de lluç, salpebrat, durant dos minuts pel costat de la pell. El girem i el fem un minut més per l'altre costat. Just abans de servir l'acabem tenint-lo quatre minuts al forn a 200º.
En oli ben calent i en petites tongades fem el cruixent de porro. El reservem damunt de paper de cuina perquè perdi l'excés d'oli.
Muntem el plat amb el llit de poma i botifarra negra, a sobre el tall de llom i cobrint-lo amb el cruixent de porro.
quina bona recepta,una combinació d'aliments, ummmm
ResponEliminaEfectivament lligen molt bé.
EliminaUna combinació espectacular... butifarra negra amb lluç, hmm.
ResponEliminaPer cert pare, no se si sou de rebre reconeixements, però us n'he concedit un ;)
Un plat que sorprèn gratament.
EliminaAgraït.
Trobe que és una combinació de sabors i contrastos molt i molt original. Me l'apunte. Salutacions
ResponEliminaEls quatre ingredients bàsics forment una gran combinació de gustos.
EliminaSalut!
Una combinació molt sorprenent, però que deu d’estar molt bona.
ResponEliminaUna abraçada
Sí que ho està, un plat amb un gran resultat.
EliminaUna abraçada.
Curiosa la barreja del lluç amb la butifarra, però ha de ser un contrast ben bo i diferent
ResponEliminaPTNTS
Dolça!
Dolça, i la poma, no l'oblidis.
EliminaUna abraçada.