dilluns, 15 d’abril del 2013

CASSOLETA DE PEUS DE PORC GRATINATS AL FORN


Per a quatre persones ens caldran quatre peus de porc, tres cebes, claus d'espècie, dues fulles de llorer, dos grans d'all, tres quarts de quilo de tomàquets, ametlles torrades, dos carquinyolis, vi ranci, pa ratllat, oli, sucre, sal i pebre.

Comencem per coure els peus. Els posem a l'olla a pressió destapada amb aigua i els fem arrancar el bull per blanquejar-los. Passats cinc minuts tirem aquesta aigua on ja hauran quedat força impureses, esbandim els peus i els tornem a posar a l'olla amb força aigua,  mitja ceba a la que hi haurem clavat uns quants claus d'espècia i el llorer . Els courem durant tres quarts. 

Encara en calent els desossem.

Escaldem els tomàquets i els traiem la pell i llavors, i els trinxem. Tallem la resta de cebes a juliana i trinxem els alls.

En una paella sofregim la ceba fins que comenci a transparentar. Aleshores hi incorporem els alls i ho sofregim tot plegat tres minuts més abans de posar-hi el tomàquet, una culleradeta de sucre, sal i pebre. Deixem confitar el sofregit a foc suau, si cal hi anem afegint de mica en mica líquid de la cocció dels propis peus.

Preparem una picada amb les ametlles i els carquinyolis, la deixatem amb una copa de vi ranci i la incorporem al sofregit.

En cassoletes individuals  posem una base de sofregit, els peus i ho cobrim amb més sofregit. Ho enfornem a 180º durant deu minuts. Posem una capa de pa ratllat pel damunt i ho reguem amb un fil d'oli, abans de tornar-ho al forn, ara amb el gratinador encès, fins que quedi una capa cruixent.

 

4 comentaris:

  1. Quina cassoleta, deu ser una delícia, els peus m’agraden de totes maneres, en tinc unes quantes receptes passades al bloc, ara amb falta provar aquesta Ummm, amb el teu permís queda anotada
    Una abraçada

    ResponElimina
    Respostes
    1. Pel què diuen van quedar molt gustosos. No t'ho puc confirmar perquè els peus és de les poques coses amb les que no puc, no hi ha manera.
      Una abraçada.

      Elimina
  2. En sé d'un que aquests peus de porc li encantarien... potser que els els faci algun dia! El tinc a casa, és fàcil! T'han quedat impressionants.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Marina,
      Imagino que el què tens a casa és l'un, no els peus, hahaha.
      Crec que sí, que li agradaran.

      Elimina

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.