diumenge, 26 de maig del 2013

FILET DE PORC AMB SALSA DE NESPRES


Per a quatre persones ens caldrà: filet de porc, 10 nespres, una ceba de Figueres, un grapat de panses de Corint, una copa de garnatxa, menta fresca per decorar, mantega, oli, sal i pebre.

Comencem per la salsa que és el més entretingut. Pelem i trinxem la ceba. Pelem els nespres i els fem a talls petits. Posem les panses en remull.

En un cassó a foc suau, amb unes gotes d'oli, fonem una cullerada de mantega. Hi incorporem la ceba i tot remenant-la sovint deixem que comenci a transparentar abans d'afegir-hi els nespres i la garnatxa. Salem lleugerament i deixem reduir. 

Ho passem al got de la batedora i ho trinxem ben fi, incorporant-hi l'aigua d'hidratar les panses. Ho tornem al foc, amb les panses, per tal de que evapori una mica el líquid i agafi la textura com de melmelada.

Tallem el filet a llesques d'un centímetre de gruix, el salpebrem i en una paella amb poc oli el fem un parell de minuts per cada cara.

Muntem el plat amb els talls de llom cobrint-ho amb la salsa i unes fulles de menta fresca com a decoració del plat.

4 comentaris:

  1. Quina bona idea això de la salsa de nespres. L'altre dia en vaig fer melmelada, d'aquesta fruita. El proper serà provar de fer el plat que ens proposes! Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Saps, Marina?
      Quan l'estava fent vaig pensar en que, si en lloc de salda fos una melmelada, crec que hi lligaria també molt bé.
      Una abraçada.

      Elimina
  2. He fet salsa d'albercoc i de préssec però de nespres mai.
    Amb les nespres, a part de fer-ne melmelada, només me'ls menjo com a fruita.
    Et copio l'idea!!!!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.