dijous, 20 de juny del 2013

LLUÇ A LA MARINERA

Per a quatre persones necessitem un lluç de palangre de gairebé un quilo i mig, vuit gambes, quatre tomàquets, quatre grans d'all, julivert, vi blanc sec, fumet de peix, farina, oli, sal i pebre. 

Per preparar el fumet ens caldrà les aletes, el cap (sense les brànquies) i les espines del lluç, una ceba, dos grans d'all, una pastanaga, un tomàquet, julivert i oli.

Comencem netejant el lluç, del quan en farem vuit talls.

En una olla amb una cullerada d'oli comencem sofregint la ceba i els alls tallats a grans trossos. Anem remenant fins que agafin color, sense cremar-se. En aquest punt hi afegim la pastanaga, el julivert i el tomàquet, tot també a grans trossos. Continuem remenant sovint i als cinc minuts hi posem el cap i espines del lluç. Continuem el sofregim uns minuts més. 

Afegim un parell de litres d'aigua freda. Així que comenci a bullir abaixem el foc i deixem coure entre 20 i 30 minuts. Només ens faltarà passar el fumet pel colador xinès. 

Escaldem els tomàquets, els traiem la pell i les llavor i en trinxem la carn. Al morter fem una picada amb els alls primer i després afegint-hi el tomàquet i un polsim de sal.

Salpebrem el lluç i l'enfarinem lleugerament. Trinxem el julivert.

En una cassola de boca ampla, amb tres cullerades d'oli, fregim ràpidament les gambes, un minut per cada costat i les reservem.

En el mateix oli sofregim la picada d'all i tomàquet. Ho fem a foc suau fins que es vagi concentrant. Quan estigui, hi posem una copa de vi blanc i deixem reduir.

Aleshores hi incorporem el lluç, amb la pell cap a baix, i amb prou feines el cobrim amb el fumet preparat. Salem. Quan faci deu minuts que ha arrencat el bull, hi incorporem les gambes i el julivert trinxat, apaguem el foc i tapem la cassola, deixant que s'acabi de coure amb la pròpia escalfor durant cinc minuts més, abans de servir.

8 comentaris:

  1. quina bona pinta fa, fins i tot sento l'oloreta!
    aquest és un dels meus plats preferits!

    ResponElimina
    Respostes
    1. No m'estranya que t'arribi l'oloreta, i és de bon ensumar, però encara millor de tastar i sucar-hi una mica de pa.

      Elimina
  2. Aquest és d'aquells plats que es prepara a poc a poc, es fa a poc a poc i es menja a poc a poc...!! Una delícia per desestressar-nos, vaja! ha ha ha. T'ha quedat deliciós.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Com les coses bones de la vida, cal gaudir-les sense presses.
      Una abraçada.

      Elimina
  3. Una cassoleta per asseure's a taula i gaudir-ne tranquil.lament!

    bona revetlla!!!!
    Ptnts
    Dolça

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies, Dolça.

      Gaudeix molt d'aquesta nit màgica.
      Petons.

      Elimina
  4. Acabo de trobar el teu blog, i sense dubte les teves receptes son de les que agraden a tothom! Enhorabona pel blog! Hem quedo un ratet per açi.

    ResponElimina

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.