dijous, 4 de juliol del 2013

ARRÒS CALDÓS DE GUATLLES AMB VERDURETES


Per a quatre persones ens caldran quatre guatlles, dues cebes, quatre grans d'all, tres pastanagues, api, tres tomàquets madurs, un manat de mongeta tendra, un pebrot verd, julivert, 350 grs. d'arròs, oli, sal i pebre.

Comencem netejant les guatlles vigilant que no quedi cap resta de ploma. Separem els pits i els cuixes.

Amb les carcasses i restes de les guatlles, una ceba, un tomàquet, dos grans d'all, una branca d'api, una pastanaga i julivert, prepararem el brou amb el que farem l'arròs.

En una olla amb un raig d'oli sofregim les guatlles. Quan s'hagin enrossit hi afegim la ceba i els alls tallats a grans talls. Remenem sovint fins que agafi un bonic color daurat. Ara és el moment de posar-hi el tomàquet a talls, l'api i julivert. Continuem el sofregit uns minuts més abans d'emplenar l'olla amb dos litres i mig d'aigua. Deixem que bulli a foc moderat durant uns tres quarts.

Una vegada temperat ho passarem pel colador xinès. Podríem preparar el fumet amb antelació ja que si el tenim a la nevera se'ns mantindrà perfectament durant uns tres dies.

Per fer l'arròs trinxem els alls i la ceba ben petit. Pelem els tomàquets, els traiem les llavors i el trinxem també ben menut. Pelem i netegem la verdura i la tallem a daus petits.

En una cassola de boca ampla, amb un parell de cullerades d'oli, fregim les cuixes i els pits de les guatlles que haurem salpebrat. Quan hagin enrossit ho reservem.

A la mateixa cassola fem el sofregit, a foc suau i remenant sovint, comencem per la ceba. quan agafi color hi afegim els alls, posteriorment hi anem afegint la resta de verdures començant per la pastanaga, després el pebrot i finalment la mongeta tendra. Quan les verdures estiguin fetes hi posem el tomàquet, sal i pebre i deixem que vagi confitant.

Quan tinguem el sofregit llest hi posem les guatlles i l'arròs. El deixem torrar durant un parell de minuts abans de posar-hi el fumet que tindrem ja a punt d'ebullició. Tres parts de fumet per cadascuna d'arròs. Continuem la cocció durant 17 minuts. Deixem reposar un parell de minuts més abans de servir.

6 comentaris:

  1. Respostes
    1. Un arròs, amb colomí, que l'àvia feia de tant en tant. Avui no és fàcil de trobar-ne, les guatlles són un bon substitut.

      Elimina
  2. Deliciós! Les guatlles són unes aus que a casa volen, ens encanten. I l'arròs amb suc ja no et dic! El meu blog també va d'arròs i carn, avui. Però amb gall dindi i arròs basmati. És ben bé que amb la mateixa base d'ingredients podem fer plats ben diversos. Visca la cuina! Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tens tota la raó, amb uns ingredients similars podem fer coses ben diferents. Una abraçada.

      Elimina
  3. Em recorda l'arròs de colomí que feia l'àvia.
    Amb guatlles ha de ser boníssim!!!!
    Ptnts
    Dolça

    ResponElimina
    Respostes
    1. Aquesta va ser també la meva idea en fer-lo.
      Una abraçada.

      Elimina

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.