dimecres, 10 de juliol de 2013

SALMOREJO DE SÍNDRIA AMB FORMATGE


Aquesta és una proposta ben estiuenca, un plat fresc que és un bon entrant en dies de forta calor. Ara fa un parell d'anys vaig mostrar-ne una altre variant, amb pernil, segurament més propera al salmorejo tradicional. Totes dues són molt apropiades per a dies de forta calor.

Per a quatre persones ens caldrà mitja síndria, 100 grs. de formatge semi-sec d'ovella, molla de pa, un gra d'all, vinagre, oli, sal i pebre.

Comencem trossejant el pa, si pot ser del dia anterior, sense la crosta. El reguem amb una cullerada de vinagre de qualitat, he emprat un vinagre de garnatxa, i ho deixem macerar.

Mentre anem tallant la síndria procurant treure totes les llavors. També escaldem el gra d'all per evitar que ens torni el gust a la boca.

Tallem el formatge a daus petits i el deixem en maceració amb oli extra verge d'oliva al que hi afegim pebre acabat de moldre.

En el got de la batedora triturem el pa, la síndria i l'all, afegint-hi un polsim de sal. Ho reservem a la nevera fins el moment de servir.

Presentem la síndria acabada de remenar en bols individuals, afegint-hi el formatge i uns cristalls de sal gruixuda.

8 comentaris:

  1. Refrescant sí que ho sembla. I a més fàcil.
    Serà qüestió de provar-ho.
    Salut !

    G.

    ResponElimina
    Respostes
    1. L'únic secret és tornar a remenar la síndria just abans de servir, ja que en deixar-la reposar l'aigua queda a sota i la polpa al damunt.

      Elimina
  2. Que bo i original! I això dels dauets de formatge, m'ha agradat també! Ho haurem de provar de fer. Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Marina, ja veus que no és gens complicat.
      Una abraçada.

      Elimina
  3. No n’he menjat mai, però desprès de veure aquesta recepta m’han agafat ganes de fer-ne, això del formatge m’agrada’t molt.
    Amb el teu permís queda copiada
    Una abraçada

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja em sabràs dir què us ha semblat.
      Una abraçada.

      Elimina
  4. Mmmmmm, després de llegida , si que recordo la del pernil , serà qüestió de provar aquesta!

    Una abraçada! :)

    ResponElimina