dijous, 18 de juliol de 2013

CONILL EN ESCABETX DE PRÉSSEC

Per a quatre persones necessitem vuit talls de conill, dues cebes, quatre pastanagues, quatre grans d'all, un enciam petit, dos préssecs, mitja lliura de mongeta cuita, pebre negre, vinagre, oli, sal, farigola, romani i llorer.

Comencem el plat el dia abans ja que és convenient deixar-lo reposar.  

Del conill no farem servir les cuixes ja que són massa gruixudes, ens serviran per a un altre plat. El rentem i assequem en paper de cuina. Tallem la ceba a juliana; pelem les pastanagues i les fem a llesques; fem el mateix amb els préssecs.

Salpebrem el conill i l'enrossim en una cassola ampla, amb oli ben calent. El reservem.

A la mateixa cassola, ara a foc suau, sofregim la ceba fins que comenci a agafar color. Aleshores hi incorporem la pastanaga i els alls amb pell. Tapem la cassola però ho anem remenant de tant en tant.

Una vegada tinguem la verdura estofada hi tornem a posar el conill, unes fulles de llorer, unes branques de farigola i romaní, pebre negre en gra i ho salem. Ara, amb la cassola destapada, hi posem un got d'un bon vinagre i deixem reduir. En aquest punt hi posem un parell. de gots d'aigua, tapem novament la cassola i deixem que vagi coent a foc suau duran una hora. Cada quart girem el conill.

Quan ja només falti un quart d'hora hi afegim els talls de préssec. 

Deixem reposar l'escabetx fins al dia següent.

Abans de servir hi incorporem la mongeta cuita i ho escalfem durant uns minuts.

Servim l'escabetx damunt d'un llit d'enciam.


12 comentaris:

  1. M'encanta el conill en escabetx... i aquesta variant d'escabetx de pressec m'atrau i estic segura que m'agradarà i molt!!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
    Respostes
    1. Dolça, la gràcia és que el vinagre redueixi bé, que sigui un escabetx suau, ja que sinó es menjaria tot el gust del préssec.
      Una abraçada.

      Elimina
  2. M'agrada molt la carn de conill, i més amb aquest escabetx de préssec ha d'estar bonissim.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Permet tenir-ho pràcticament fet amb antelació. No deixa de ser un avantatge.

      Una abraçada.

      Elimina
  3. Respostes
    1. Ho veus perquè la Clara ve cada dia a dinar, oi?

      Una abraçada.

      Elimina
  4. Moltes gràcies!!! a qui veig que us continueu cuidant!!! una forta abraçada!!!
    pd. miraré de visitar-te més. petons!!!

    ResponElimina
  5. Respostes
    1. Gràcies, Assumpta,
      No és pot dir més amb menys paraules.

      Elimina
  6. A mi també m'agrada molt el conill i mai no l'he fet en escabetx. El provaré segur!

    Em fa il·lusió que els blogs de cuina ens afegim a la cadena de blogs cap a la independència. Moltes gràcies per venir-nos a trobar. Ja en som uns quants.

    Cuinar cada dia amb la Rosa i la Carme
    http://receptesrosa.blogspot.com/

    ResponElimina
    Respostes
    1. Carme,
      No hi podíem faltar, tots fem país.
      Una abraçada.

      Elimina