Per a quatre persones ens caldran quatre palaies grosses, d'un quart de quilo cadascuna, quatre patates, llorer, un porro, una llimona, farina, oli i sal.
Preparem un oli de llorer deixant macerar durant unes hores unes fulles de llorer en oli de gust suau.
En un pot amb abundant aigua amb sal bullim les patates amb pell.
Netegem les palaies traient-lis els budells. Les rentem i assequem bé amb paper de cuina. Netegem el porro i el tallem a juliana fina. Tallem la llimona a llesques fines. Escalfem el forn a 220º.
Untem amb oli una platera d'anar el forn, hi posem la palaia, sal, unes rodanxes de llimona i un fil d'oli pel damunt. Ho enfornem durant un quart d'hora.
Mentre, pelem les patates i les passem pel passapurés. En un bol emulsionem el puré de patata amb oli de llorer.
Per preparar un cruixent de porro, en un pot amb oli ben calent fregim per tandes el porro que haurem salat i empolsinat amb farina. Hem d'estar atents a quan comenci a canviar de color ja que es pot cremar fàcilment. El passem damunt de paper de cuina perquè perdi l'excés d'oli.
Servim la palaia, amb el puré i el cruixent de porro.
semplicemente gustosa..
ResponEliminalia
Lia,
EliminaTi ringrazio della visita.
Ciao.
Mai no he preparat la Pelaia al forn, però veig que queda estupenda
ResponEliminaLa de mida gran ho permet la mar de bé, i manté la melositat de les espines, és per llepar-s'hi els bigotis.
EliminaUna molt bona recepta, la palaia és un dels peixos més gustosos que conec!
ResponEliminaM.Àngels,
EliminaFeta així al forn, guanya i molt en melositat, que si la fregim o si en fem filets i els preparem a la planxa.