dilluns, 10 d’agost de 2009

CONILL ROSTIT AL FORN


Aquest és un dels plats, que pel meu gust, millor fan al centenari Restaurant Can Roca, a Esponellà.

Per a quatre persones cal un conill tallat a octaves parts, tres cebes grosses, 1 got de vi blanc, romaní, sal i oli. Per a l'acompanyament, una lliura de cigrons ja cuits, mitja ceba, un parells de grans d'all, dues patates mitjanes, oli, sal i pebre.

Tallarem la ceba a juliana i en una cassola amb una mica d'oli l'anirem sofregint a foc suau, amb la cassola tapada tot remenant de tant en tant. Si cal anar-hi afegint unes miques d'aigua. A part i en oli ben calent marcarem el conill, només que agafi una mica de color, i el reservem. Quan la ceba hagi agafat un bonic color hi posarem el conill, una branca de romaní, sal, vi blanc i aigua. Ho enfornarem a uns 180º durant de tres quarts a una hora. El conill ha de quedar ben tendre. En una paella sofregirem mitja ceba i els alls tallats ben petits, quan comencin a voler agafar color hi afegirem els cigrons. Fent un saltat durant 4 o 5 minuts. Bullir les patates sense pelar. Quan estiguin cuites, les pelarem, tallarem les puntes i per la meitat, fent com dos cilindres de cada una. En una paella ben calenta amb unes gotes d'oli les marcarem que agafin color. Servir el conill amb els cigrons, la patata i una branqueta de romaní com a decoració.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada