dilluns, 10 d’agost del 2009

CREMA DE TOMÀQUETS


Aquest és un plat refrescant molt apropiat pels dies de més calor. Podríem dir que es tracta d'una variant del "gazpacho" andalús. De fet de "gazpachos" n'hi ha tants de diferents!. Aquesta varietat es pròpia de Còrdova i coneguda popularment amb el nom de "salmorejo".

Per a quatre persones ens caldrà: mig quilo de tomàquets madurs, 2 o 3 llesques de pa del dia anterior, 1 gra d'all, 4 ous, 4 talls de pernil salat, oli, sal i vinagre

Fer els ous passats per aigua, que no s'estiguin més de 5 minuts al foc, deixar-los refredar i pelar-los amb cura de que no se'ns trenquin.

En el vas de la batedora posar-hi els tomàquets i el pa trossejats, l'all una mica de vinagre, oli i sal. Batre-ho i passar-ho per un colador fi. Deixar-ho a la nevera fins el moment de servir.

Fregir ràpidament el pernil, passar-lo damunt paper de cuina i una vegada fred, trossejar-lo ben petit. (a vegades, el pernil pot quedar massa salat, es podria passar per alt aquest pas i tallar-lo petit, en cru).

Emplatar l'ou, cobrint-lo amb la crema i posar per sobre el pernil i un raig d'oli.

Altres receptes fan els ous durs i els ratllen per sobre, però a mi m'agrada més tal com us ho comento ja que en anar menjant la crema es trenca el rovell encara mig cru i dóna una sensació més gustosa en boca.

També es pot decorar amb una mica de cebollí ben trinxat, o bé regat amb oli verd de cebollí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.