Per a quatre persones ens caldrà: tres carbassons mitjans, una ceba, dues patates, rocafort, oli, sal i pebre.
Pelem la ceba i les patates i rentem els carbassons. Ho tallem a grans talls.
En una olla amb una mica d'oli comencem sofregint la ceba fins que vulgui començar a enrossir, aleshores hi posem les patates i el carbassó, salpebrem i hi posem aigua sense acabar de cobrir, el carbassó ja en desprèn molta. Així que arrenqui el bull ho deixem a foc suau durant uns vint minuts.
Ho passem per un colador, reservant el líquid, i ho triturem amb el braç elèctric, afegint si cal una mica del propi líquid de cocció fins a obtenir la densitat de crema que ens agrada.
Ho tornem al foc afegint-hi un bon tall de formatge rocafort, remenant fins que s'hagi ben fos. Ara és el moment de rectificar de sal si és que calgués, no abans per què el formatge ja en porta i ens podríem passar.
Els formatges blaus tenen un gust molt intens que no agrada tothom. El podríem tranquil·lament substituir per un altre tipus de formatge i el resultat seria una crema amb un gust més suau.
Amb el líquid de cocció reservat en podríem fer una sopa, un arròs,... no deixa de ser un brou suau de verdures
Aquesta crema conté dos de les coses que més m'agraden. D'una banda els carabassons i de l'altra el formatge de Roquefort. La combinació, per tant ha de ser sensacional. L'hem de tastar.
ResponEliminaUna abraçada
Caram....aixo si que es una crema ben feta!!!!
ResponEliminaÉs veu prefecta ...s´oposo que de gust bonísima!!!!
A casa el carbassó agrada bastant.
però al roquefort ...no ho se...:-)))
Hola amic. Doncs a mi el carbassó només m'agrada fregidet, però la teva crema amb el toc de formatge ha de ser genial. Petons.
ResponEliminaSenzill però deliciós, jo prefereixo els formatges suaus!!
ResponEliminaUna de les meves cremes preferides.
Una abraçada
Haig de provar-la! la combinació ha de ser ben bona, FELIÇ SANT JORDI, Manel!
ResponEliminaEm sembla una recepta molt i molt saborosa. Salutacions
ResponEliminaJosep,
ResponEliminaJa m'habies comentat que t'agrada el roquefort. Com totes les cremes és un plat fàcil i ràpid de preparar.
BON SANT JORDI!!
* * * * * * *
Dolors,
He afegit el penultim comentari justament per a tu, perquè ja em vas comentar els dubtes sobre el roquefort. Posse-hi el tipus de formatge que més t'agradi.
FELIÇ SANT JORDI!!!
* * * * * * *
Txell i Kike,
La idea d'una crema de verdures, és vàlida per a la majoria, o sigui que la podeu fer amb allò que més us agradi, pèsols, espinacs, mongetes, pastanaga, carabassa,...
BONA DIADA DE SANT JORDI!!
* * * * * * *
Jordi,
Doncs fes-la amb aquell formatge que més t'agradi.
Fins aviat.
BON SANT JORDI!!
* * * * * * *
Mercè,
A casa, de tant en tant, resulten un bon recurs per a un sopar lleuger.
Sigues molt feliç i BON SANT JORDI!!
* * * * * * *
Francesc,
El formatge li acaba de donar el toc especial.
BON SANT JORDI!!
Si, tens raó, el roquefort és una mica fort de gust però una formatgera com jo m'és ideal, ara, llavors ja ve el tema que has d'adaptar a cuina a la resta de gourmets de la casa.
ResponEliminaFeliç dia de Sant Jordi, Manel!
HOLA MENEL, GUAPO TU
ResponEliminaQUE BONA QUE ESTÀ AQUESTA CREMA, A CASA PERÒ LA TING QUE FER SENSE FORMATGE
PETONETS SUSANNA
BON SANT JORDI...ARE SEMBLA QUE PER FI VOL SORTIR EL SOL,SOLET
PETONETS SUSANNA
Gemma,
ResponEliminaAquest és el gran problema de la cuina de casa, adaptar-la a tots els gustos.
Una abraçada i Feliç Sant Jordi!
* * * * * * *
Susanna,
Pel Pla de l'Estany va plovent, no una gran pluja però sí que fa la guitza. He anat a fer un tomb pel centre i tot està bastant apagadot.
A veure si s'aclareix!. Petons.
Una crema deliciosa amb dos productes que m`encanten, la provaré ben aviat
ResponEliminaPetons
Sion,
ResponEliminaEstic convençut que t'agradarà.
Una abraçada.
Bonjour,
ResponEliminaC´est super :)
Bonne journée
Elisa en Argentine