dilluns, 12 d’abril del 2010

FAVES I PÈSOLS, MAR I MUNTANYA


Ara és l'època i cal aprofitar-ho.

Ens caldrà per a quatres persones: una lliura i mitja de faves ja sense tavella, una lliura de pèsols també desgranats, quatre cebes tendres, tres grans d'all, mitja lliura de cansalada viada, mitja lliura de botifarra negra, mitja lliura de llagostins pelats, quatre múrgoles, menta fresca, una copa de vi ranci, oli, sal i pebre.

En una cassola, si pot ser de fang millor, sofregim la cansalada tallada a tires estretes i la botifarra negra a llesques. quan la botifarra estigui la reservem perquè no se'ns desfaci.

En la mateixa cassola, ara foc suau hi sofregim la ceba tendra tallada no massa petita. Quan hagi començat a agafar color hi posem els alls llescats i ho acabem de sofregir durant uns minuts més.

Hi afegim les faves, els pèsols, els llagostins, les múrgoles tallades així com la menta fresca trinxada, en reservarem unes fulles com a decoració del plat. Hi posem també el vi ranci, deixem reduir durant un parell de minuts i hi afegim un bon got d'aigua. Tapem la cassola i mantenint-ho a foc suau ho deixem coure durant uns vint minuts.

Cinc minuts abans hi reincorporem la botifarra negra.

Hi he posat múrgoles fresques, també es pot fer amb assecades, rehidratant-les prèviament.

9 comentaris:

  1. NO hi provat mai ....les faves i els pesols amb botifarra i cansalada i llavors hi poses peix....no se si m´agradaria ...pot ser que ho provi i aixi ho sabre....

    ResponElimina
  2. veo que tambien te has decantado por los producros de temporada, un saludo y esto esta riquisimo

    ResponElimina
  3. Dissabte vaig escoltar per Catalunya Radio, les Tapies Variades que van dedicar a les faves i als pèsols. Ara tu has posat imatge a les meravelles de que parlàven i a les grans possibilitats i combinacions d'aquests dos extraordinaris productes de temporada.
    Una abraçada

    ResponElimina
  4. Manel fas uns plats que són per a menjar-ne una arrova!!! Quina cosa més bona!!! M'agraden molt tots els ingredients que hi poses. Sobretot els pésols. Salutacions

    ResponElimina
  5. Quin plat mes ben aconseguit, pèsols, faves i múrgules, això aixeca l`anima, i a sobre acompanyats de llagostins i botifarra negre quin bé de Deu.
    Una abraçada

    ResponElimina
  6. Si, si, ja comencen a arribar aquests esperats pèsols, les desitjades faves,... i deixem enrera els mesos freds d'hivern i arriben nous productes de temporada. Aquest plat si que és un luxe! T'ha quedat genial.
    Una forta abraçada!

    ResponElimina
  7. HOla!!

    Ha d'estar esplendit, fa molt bona fila, ja m'ho endraparia ara per dinar.
    M'ha encantat la recepta i el contrast dels sabors ha d'estar genial.
    Felicitats, segur que ha sigut tot un exit.
    Petons.
    Nuria

    ResponElimina
  8. Dolors,

    A la nostra cuina tenim molts exemples de "mar i muntanya", d'arrossos mixtos que en deien, de rostits d'aviram amb marisc... Barrejar, combinar verdures, carn i peix pot donar bons resultats, es clar tots tenim allò que ens agrada i allò que no.
    Si et decideixe a tastar-ho, ja m'ho sabràs dir.
    Salut. Manel.

    * * * * * * *

    Angeles,

    Vaig veure el teu plat i em va animar a posar-m'hi. Tal com tu molt bé expliques, els ingredients de temporada, millor a la temporada que toca, és quan són més gustosos.
    Una abraçada.
    Manel.

    * * * * * * *

    Josep,
    Ostres, ara fa temps que no l'escolto. En Pere tenia, suposo que encara té, algún col·laborador habitual força bo. No m'estranya el programa perquè és habitual parlar d'alló que toca en cada moment.
    Gràcies per les teves paraules.
    Manel.

    * * * * * * *

    Francesc,

    Són plats molt agraïts, ja que acostumen a deixar en bon lloc la figura del/de la cuiner/a.
    Salutacions. Manel.

    * * * * * * *

    Sion,

    L'ingredient més extraordinari són segurament les múrgoles, llàstima que no en vaig trobar més. Sempre, però, podem recorrer a les assecades.
    Una abraçada. Manel.

    * * * * * * *

    Gemma,

    Primerament et vull donar la benvinguda, estàs a casa teva, als teus fogons.
    És cert, allò que trobem a mercat ens va donar idea de l'avanç de la temporada... ja la tenim aquí, la primavera. L'aprofitem, i tant que sí.
    Salut.
    Manel.

    * * * * * * *

    Nuria,

    No va quedar ni un pèsol, t'ho asseguro.
    Gràcies pel teu comentari, és dels que animen.
    Una abraçada. Manel.

    ResponElimina
  9. Manel, moltes gràcies per la benvinguda i la meva cuina també és la teva. Visita'm quan vulguis. A reveure!

    ResponElimina

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.