Per a quatre persones ens calen dos lluços de palangre d'uns 600 grs. cadascun, 14-16 maduixots, 100 ml. de crema de llet, mitja ceba, sucre, mantega, sal i oli.
Tallem o ens fem tallar els lluços a filets i de cada un en fem un parell de talls. Els caps, espines i aletes ens aniran la mar de bé per a fer un bon brou de peix.
En una cassoleta amb un rajolí d'oli hi fem desfer una bona cullerada de mantega amb el que sofregim la ceba trinxada.
Netegem els maduixots reservant-ne quatre per a decorar el plat, la resta els fem a talls i els incorporem a la cassoleta així que la ceba ens comenci a agafar color i ho cobrim amb la crema de llet, sal i una mica de sucre per matar l'acidesa del maduixot. Deixem coure durant cinc minuts a comptar des de que arrenqui el bull.
Ho triturem tot amb el braç elèctric i ho tornem al foc fins que redueixi i agafi la cremositat desitjada.
Escalfem bé la planxa o una paella antiadherent. Hi posem un rajolí d'oli i posem el peix que haurem salat lleugerament, primer pel costat de la pell, durant uns 4 minuts. El girem i el deixem un parell de minuts més. És suficient.
Ja només ens cal emplatar el peix damunt un llit de salsa, acompanyat pel maduixot.
Caram ...manel !!!!
ResponEliminaAixo si que és una recepta de luxe!!!!!
Me la copio.....:-)))))
muy buena combinacion salado y dulce, me gusta un saludo
ResponEliminaQuina combinació més sorprenent!. No hauria associat mai els maduixots amb el peix!
ResponEliminaQuin contrast! és ben curiós que amb les maduixes es facin gaspatxos, sopes, salses i acompanyaments de plats salats...El peix m'agrada moltíssim i així ni l'he menjat mai: prenc nota! a reveure manel.Mercè-dest,cass.
ResponEliminaUna recepta mol ”resultona”, la copiaré
ResponEliminaPetons
Dolors,
ResponEliminaAquest comentari venint de tota una entesa en peix, m'honora.
Gràcies.
* * * * * * *
Angeles,
En qüestió de gustos, no hi ha res a dir, cadascú tenim les pròpies preferències. A mi m'agrada anar provant coses, varietats sobre maneres tradicionals de cuinar. Sovint el resultat és força interessant.
Una abraçada.
* * * * * * *
Glòria,
Aquí segurament el més important es l'afegir-hi sucre a la salsa ja que l'acidesa del maduixot podria no ser del tot agradable.
T'engresco a provar-ho.
Salut.
* * * * * * *
Mercè,
És ben cert el que comentes, les maduixes donen un gran joc a la cuina, a part, és clar, de les postres.
Salut!.
* * * * * * *
Sion,
... fàcil i relativament ràpida de fer. Ja em diràs el què.
Una abraçada.