dijous, 30 de setembre del 2010

COCA DE SEITONS

En pocs dies de diferència he vist un parell de receptes de coca amb sardines o seitons i aquí us mostro la meva particular versió.



Per a quatre persones he fet servir pasta de full, vuit seitons, dos pebrots vermells, una ceba grossa, tres grans d'all, julivert, oli i sal.

Els seitons han de ser ben frescos per a poder-los treure l'espina sense que se'ns trenquin. Els netegem i obrim doncs com un llibre sense l'espina.

Tallem la ceba a juliana fina. El pebrot al llarg a tires de l'amplada del seitó, en necessitem vuit, si ens en sobra la resta el piquem petit. Trinxem ben petit l'all i el julivert.

En una paella amb molt poc oli i a foc suau saltem la ceba fins que esdevingui transparent i la reservem. A la mateixa paella fem una primera fregida ràpida al pebrot, fins que s'estovi una mica.

Amb una forquilla punxem la pasta de full i anem muntant la coca, primer hi posem una capa de ceba, els vuit talls de pebrot i a sobre de cadascun els seitons. Hi repartim l'all i el julivert i el pebrot petit, un raig d'oli d'oliva extra verge i un polsim de sal.

Abans d'enfornar amb un ganivet ben esmolat marquem la coca en vuit rectangles, serà de molt més ben tallar i repartir.

Amb el forn a uns 180º ho tenim durant un quart i mig.

Una vegada hagi temperat ja ho podem servir.

15 comentaris:

  1. complimenti e una ricetta moooolto interessante epoi le acciughe sono buonissime e poi e anche delicato come piatto..segno la ricetta per gustarla...
    un abbraccio da lia

    ResponElimina
  2. Caram!! Hem coincidit en una recepta, cadascú amb la seua versió. La teua fa molt i molt bona cara. Més que la meua. Salutacions

    ResponElimina
  3. Molt bona pinta te aquesta coca de seitons amb tots aquests ingredients de la terra.
    Jo crec que en podré menjar ja que prèviament has tret les espines dels saitons (cadascú te les seves manies).
    Una abraçada

    ResponElimina
  4. Aquestes coques tenen totes una cara tan bona que em costa molt reprimir-me i no clavar les dents a la pantalla...Amb seitó crec que m'agradarà més que amb sardina.Una abr´çada!

    ResponElimina
  5. A casa ens encanten les coques en totes les versions!! Aquesta ha de ser boníssima, enhorabona per la teva versió!

    ResponElimina
  6. m'encanten els saitons, i així amb coca segue que està ben apetitós

    bon cap de setmana

    ResponElimina
  7. Lia,
    Hai ragione, le acciughe sono una delizia qualsiasi sia il modo in cui le prepariamo. Cosí in una focaccia sono state viste e non viste, hanno sparito subito.
    Ciao, cara.

    * * * * * * *

    Francesc,
    Ja t'havia comentat que l'havia fet amb sardines, vist l'èxit obtingut ara l'he feta amb seitons. La veritat és que com les sardines eren més aviat petites no s'ha notat gaire la diferència. Salut.

    * * * * * * *

    Josep,
    Et dono tota la raó, si pots menjar peix sense preocupar-te massa de les espines pots fruir molt més del plat.
    Si un dia passeu per casa, ja ho tindré ben present.
    Una abraçada.

    * * * * * * *

    Mercè,
    En pocs dies de diferència les he fet totes dues, el que cal veure és quina mena de peix trobem el més fresc possible. No cal que et digui la importància en la qualitat dels ingredients.
    Una abraçada.

    * * * * * * *

    Lídia,
    Les coques amb verdures, peix, carn, formatge,... generalment es deixen menjar totes en un tres i no res.
    Els meus millors desitjos també per a tu.

    ResponElimina
  8. ce la nostra prima raccolta vieni a trovarci per saperne di più...ci fai felice..
    un abbraccio lia

    ResponElimina
  9. Hola Manel ! quina bona cara que fa !!!
    Petons

    ResponElimina
  10. buongiorno...
    passo per dirti che stiamo facendo la nostra prima raccolta ci fa piacere se ti unisci a noi..
    un abbraccio lia

    ResponElimina
  11. Lia,
    Sono venuto subito sul vostro blog per sapperlo tutto della raccolta e mi sembra un'ottima idea per quanto la mia cuccina si basa anche in quella tradizionale, ma non poso io parlare con proprietà delle ricette regionale italiane.
    Ci verrò spesso per saperne di piú, ne sono davvero interessato.
    Vi auguro tanto succeso.
    Manel.

    * * * * * * *

    Donibaneko,
    Tens tota la raó amb les gairebé infinites possibilitats que ens ofereixen les coques, sempre és possible fer-ne una al gust de tots.
    Un petó.

    * * * * * * *

    Anna,
    ... i a més estava molt bona, hahaha.
    Una abraçada.

    * * * * * * *

    Dolors,
    ... i que bons els seitons, veritat?
    Una abraçada.

    ResponElimina
  12. Que aspecte tan temptador, i que saborosa i senzilla que és la "coca" que ens has preparat. Enhorabona

    ResponElimina
  13. complimenti metti l'acquolina solo a guardare!!!! ciao!

    ResponElimina

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.