Per a quatre persones he fet servir vuit talls de bacallà, tres patates una ceba grossa, polpa de tomàquet, mig codony, quatre grans d'all, un ou, farina, oli i sal.
Tenim el bacallà durant tres dies a la nevera en aigua, canviant-la un parell de vegades al dia.
Pelem el codony i el fem bullir uns minuts, fins que comenci a estovar-se.
Untem amb oli una cassola que pugui anar al forn i hi posem un llit de polpa de tomàquet, les patates tallades a llesques de mig centímetre i la ceba a juliana fina. Salem i ho enfornem a 200º durant un quart i mig.
Escorrem bé el bacallà, l'enfarinem i el fregim, reservant-lo.
Preparem un allioli amb ou perquè interessa que ens quedi una mica clar, en el got de la batedora hi posem el codony, els alls, l'ou, sal i oli suau.
Una vegada tenim les patates i la ceba cuita hi posem a sobre el bacallà amb la pell cap a sota i ho napem amb l'allioli. Ho gratinem fins que comenci a agafar una mica de color. Ja ho podem servir.
excelente receta, yo tambien utilizo el all i oli de conony y es expectacular tanto con carne como con pescado un saludo y felicidades por la receta que es estupemda
ResponEliminaAllioli de codony, aixó ha de ser un plaer!!!!
ResponEliminaUn plat fantàstic.
Un petó
Un bacallà deliciós!, amb aquesta manta i el matalàs de patata i ceba qualsevol hi dorn ben de gust!.Una recepta de les que em fan venir salivera Manel!Una abraçada.
ResponEliminaUauuuuu! quina pintassa que té això!!!! mira que no fig all i oli de codonys perquè no agrada massa, però amb el bacallà grattinadet! encara m'animaré!
ResponEliminaUna reecepta de diumenge!! Quina pinta més bons, l'allioli de codony sempre m'ha encantat i amb el bacallà ha de quedar deliciós! :)
ResponEliminaBon cap de setmana,
Sandra
Ángeles,
ResponEliminaLa meva àvia que era de Balaguer me la va ensenyar, en aquella zona és molt habitual.
Salut.
* * * * * * *
Glòria,
Tal com ha comentat l'Àngeles, l'allioli de codony acompanya molt bé molts tipus de plats, també el bacallà.
Petons.
* * * * * * *
Mercè,
Ara que ja tenim el fred amb nosaltres cal abrigar-lo bé, al preu que va seria una llàstima que se'ns refredés, no et sembla?
Estava boníssim.
Una abraçada.
* * * * * * *
Teresa,
Si el que no us acaba de fer el pes és el codony, no n'hi posis, ho fes-ho amb poma o pera, també queda de primera.
Salut.
* * * * * * *
Sandra,
És una bona combinació.
Una abraçada.
Bon dia, a cada post, vas desgranant receptes del nostre imaginari, potents i bones. Ets com l'artesà que treballa l'or en brut per convertir-lo en una peça màgica. El teu art, però, és efímer, però sens dubte igual de potent.
ResponEliminaHola Manel !
ResponEliminaAlgun dia pot ser ho faig !! ;)
Nyam nyam !
Petons de Les Masies . Anna
Txell i Kike,
ResponEliminaNo sé dels dos qui és el poeta, gràcies per les vostres paraules.
Una abraçada.
* * * * * * *
Anna,
Ja m'ho sabràs dir.
Petons.