De cuinades anteriors tenia un parells de patates bullides, mig pebrot vermell, així que afegint-hi una ceba, oli, sal i pebre vaig anar de cara al sopar. Havíem menjat ja ous el dia anterior, o sigui que l'opció sempre vàlida de la truita no era aconsellable... doncs farem la truita sense ous.
Comencem tallant la ceba a juliana ben fina i amb molt poc oli la comencem a enrossir, a poc a poc, sense presses segur que queda millor. Quan ja comença a agafar color hi afegim el pebrot tallat petit, sal i pebre i deixem uns minuts més que es vagi estovant.
Mentre tallem la patata ja bullida a dauets i l'afegim també a la paella. Amb l'ajut d'una forquilla l'anem aixafant a mesura que es va fent.
En aquest punt el que és realment important és la paella, que sigui antiadherent. Normalment faig la preparació en una paella i la truita en una altra que només la uso per això.
L'untem amb molt poc oli i hi passem tots els ingredients. L'anem girant igual que si fos una truita amb ou, anant però amb compte al girar-la ja que no té aquest element de lligam. Perquè ens agafi la forma és qüestió d'anar sacsejant de tant en tant la paella, les pròpies parets la van arrodonint.
Unes llesques de pa sucat amb tomàquet i cap a taula.
Serà sense ou... però té una pinta igual de bona!! Quina bona idea!
ResponEliminaque curiós sense ou, doncs mirant la foto ningú ho diria
ResponEliminapetons
ciaooooooo..
ResponEliminacomplimenti solo la foto dice tutto...e bunissimo....adoro patate e peperoni insieme..
cio da lia
A aquesta truita (sense colesterol) cal acompanyar-la amb un bon pa i un bon vi.
ResponEliminaSembla que una truita sense ous hagi de ser una cosa desnaturalitzada, sense substància, però tu t'has encarregat de demostrar tot el contrari. Una gran idea per a no menjar ous tan seguit.
ResponEliminaUna abraçada
Hola Manel, jo aquesta truita sense ou la faig per aprofitar verdura d'alguna bullida que ha sobret i mentre la tinc a la paella i es va fregint la vaig axafant, com si fes un trinxat de la Cerdanya, i mira, mai havia pensat a anomenar-la així, TRUITA SENSE OU.
ResponEliminaUna abraçada i fins la propera.
Sandra i Xavi,
ResponEliminaPer a no menjar tants ous és una bona variant.
Salut.
* * * * * * *
Lídia,
El secret és primer que no s'enganxi a la paella i després anar-la girant sovint.
Petons.
* * * * * * *
Lia,
... e in questo caso un po' di cipolla, ma lo stesso si puó fare con altri prodotti e/o avanzi.
Ciao.
* * * * * * *
Oteador,
Tens tota la raó, tot i que cada dia costi més trobar un bon pa.
Salut.
* * * * * * *
Josep,
De fet si pensem en truita ens hi falta l'element principal. A Itàlia de les truites a més de fer servir el nom afrancesat d'omelette o també adaptat com omeletta, en diuen frittata, d'on fàcilment anem a parar a fritto i frittura... que és del que es tracta.
Una abraçada.
* * * * * * *
Gemma,
Sí, ja has vist que d'entrada és un aprofitament i a l'igual que les truites, els ingredients poden ser tan variats com vulguis. El trinxat, per cert que en vull fer aviat, m'agrada presentar-lo així també.
El nom, era per posar-ne un i em va semblar entendor.
Una forta abraçada.
Ningú diria que aquesta truita no porta ou, te una pinta genial
ResponEliminaUna abraçada
Sión,
ResponEliminaCal només una mica més de cura a l'hora de girar-la i fer-ho sovint, així va agafant forma i color.
Una forta abraçada.
Mare meva, Manel! Quina gana m'està entrant ... això no m'ho esperava, un bloc de cuina! Uff aquest m'encantarará!
ResponEliminaTu mateixa Sònia, en tens per triar i remenar i si vols quelcom especial, tu demana.
ResponEliminaUna abraçada.
Manel, una boníssima opció d'aprofitament!!! serà sense ou, però per la pinta que té ha d'estar molt requetebona!
ResponEliminaBon cap de setmana!
Teresa,
ResponEliminaEfectivament estava bona i sense colesterol que sempre és interessant.
Una abraçada.