dijous, 18 de novembre del 2010

BACALLÀ AMB ALLIOLI DE CODONY


Per a quatre persones he fet servir vuit talls de bacallà, tres patates una ceba grossa, polpa de tomàquet, mig codony, quatre grans d'all, un ou, farina, oli i sal.

Tenim el bacallà durant tres dies a la nevera en aigua, canviant-la un parell de vegades al dia.

Pelem el codony i el fem bullir uns minuts, fins que comenci a estovar-se.

Untem amb oli una cassola que pugui anar al forn i hi posem un llit de polpa de tomàquet, les patates tallades a llesques de mig centímetre i la ceba a juliana fina. Salem i ho enfornem a 200º durant un quart i mig.

Escorrem bé el bacallà, l'enfarinem i el fregim, reservant-lo.

Preparem un allioli amb ou perquè interessa que ens quedi una mica clar, en el got de la batedora hi posem el codony, els alls, l'ou, sal i oli suau.

Una vegada tenim les patates i la ceba cuita hi posem a sobre el bacallà amb la pell cap a sota i ho napem amb l'allioli. Ho gratinem fins que comenci a agafar una mica de color. Ja ho podem servir.

9 comentaris:

  1. excelente receta, yo tambien utilizo el all i oli de conony y es expectacular tanto con carne como con pescado un saludo y felicidades por la receta que es estupemda

    ResponElimina
  2. Allioli de codony, aixó ha de ser un plaer!!!!
    Un plat fantàstic.
    Un petó

    ResponElimina
  3. Un bacallà deliciós!, amb aquesta manta i el matalàs de patata i ceba qualsevol hi dorn ben de gust!.Una recepta de les que em fan venir salivera Manel!Una abraçada.

    ResponElimina
  4. Uauuuuu! quina pintassa que té això!!!! mira que no fig all i oli de codonys perquè no agrada massa, però amb el bacallà grattinadet! encara m'animaré!

    ResponElimina
  5. Una reecepta de diumenge!! Quina pinta més bons, l'allioli de codony sempre m'ha encantat i amb el bacallà ha de quedar deliciós! :)
    Bon cap de setmana,
    Sandra

    ResponElimina
  6. Ángeles,
    La meva àvia que era de Balaguer me la va ensenyar, en aquella zona és molt habitual.
    Salut.

    * * * * * * *

    Glòria,
    Tal com ha comentat l'Àngeles, l'allioli de codony acompanya molt bé molts tipus de plats, també el bacallà.
    Petons.

    * * * * * * *

    Mercè,
    Ara que ja tenim el fred amb nosaltres cal abrigar-lo bé, al preu que va seria una llàstima que se'ns refredés, no et sembla?
    Estava boníssim.
    Una abraçada.

    * * * * * * *

    Teresa,
    Si el que no us acaba de fer el pes és el codony, no n'hi posis, ho fes-ho amb poma o pera, també queda de primera.
    Salut.

    * * * * * * *

    Sandra,
    És una bona combinació.
    Una abraçada.

    ResponElimina
  7. Bon dia, a cada post, vas desgranant receptes del nostre imaginari, potents i bones. Ets com l'artesà que treballa l'or en brut per convertir-lo en una peça màgica. El teu art, però, és efímer, però sens dubte igual de potent.

    ResponElimina
  8. Hola Manel !
    Algun dia pot ser ho faig !! ;)
    Nyam nyam !
    Petons de Les Masies . Anna

    ResponElimina
  9. Txell i Kike,
    No sé dels dos qui és el poeta, gràcies per les vostres paraules.
    Una abraçada.

    * * * * * * *

    Anna,
    Ja m'ho sabràs dir.
    Petons.

    ResponElimina

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.