dilluns, 4 d’abril del 2011

MAGRET D'ÀNEC AMB ESPÀRRECS VERDS I SALSA DE TARONJA I MANDARINA


Per a quatre persones necessitem dos magrets d'ànec, una dotzena espàrrecs verds, sis talls de taronja confitada, quatre mandarines grans, una ceba grossa de Figueres, oli, sal i pebre.

El més entretingut és la salsa, així que comencem trinxant la ceba i enrossint-la en un pot amb unes gotes d'oli a foc molt suau. Ho remenem sovint.

Tallem a trossos petits quatre dels talls de taronja, en reservem els altres dos per a la decoració. Espremem les mandarines.

Així que la ceba comenci a quedar daurada hi afegim tant la taronja com el suc de mandarina i en continuem la cocció a foc suau. Passats un minuts ho triturem ben fi amb el braç elèctric i deixem que segueixi reduint fins a obtenir la consistència que ens agradi.

Escaldem els espàrrec durant un parell de minuts en aigua bullent i una vegada ben escorreguts, els salpebrem i els acabem de fer a la planxa.

Amb un ganivet ben esmolat fem uns talls en diagonal al costat de la pell del magret i seguidament uns altres de creuats, dibuixant com una graella, no hem d'arribar a tallar la carn. El salpebrem.

En una paella ben calenta posem el magret, sense oli, ja en deixa anar de la pròpia grassa, primer pel costat de la pell, entre 5 i 7 minuts, fins que quedi enrossit, el girem i el deixem entre 2 i 3 minuts més pel costat de la carn.

Per emplatar, tallem el magret a talls de màxim un centímetre de gruix. La carn ha de ser rosadeta ja que si el fem massa queda molt eixuta i endurida. Si no agradés tan rosat, una vegada tallat, a la mateixa paella en que l'hem fet, passem durant un moment cadascun dels talls.

El moment de servir hi posem uns cristalls de sal per sobre, en potenciarem el sabor.

7 comentaris:

  1. Que buen plato. Apetece meter el tenedor. Muy rico.
    Besets

    ResponElimina
  2. Que boooooooo!!! m'ho menjaria ara mateix! La taronja queda molt bé amb les carns gustoses com la del magret!

    ResponElimina
  3. Ara que veig aquest magret d'ànec penso que fa dies que no en faig, i m'agrada força, però això si, una mica més cuitet! M'apunto la salsa que ha d'estar boníssima!

    ResponElimina
  4. Trobo que has cuinat un plat molt original, el magret amb la salsa de mandarina ha de ser molt saborós i amb els espàrrecs a la planxa per fer-li companyia ja és de matrícula!

    ResponElimina
  5. El magret és un dels meus plats preferits.... i si ho acompanyes amb aquesta salseta ja deu ser un autèntic vici!!

    ResponElimina
  6. Aquesta salsa de taronja li ha de quedar molt bé al magret

    ResponElimina
  7. Una proposta extraordinària i amb la salsa de taronja exquisida!

    ResponElimina

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.